BORČA: Država da se obračuna sa ekstremistima

BORČA: Država da se obračuna sa ekstremistima

28/04/2019 Off By BERB

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da se suprotstave nacionalističkim grupama koje vrše pritisak na građana ne albanske nacionalnosti.

 

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da grupa građana protestuje ispred pekare u Beogradu koja je u vlasništvu građanina albanske nacionalnosti.

Ovakvi nacionalističkih izgredi su, pre svega, protivni Ustavu i zakonima Srbije.

Država mora da zaštiti imovinu i sve građane Srbije, te da sankcioniše pojedince koji narušavaju pravni sistem naše države.

Današnji protesti u Beogradu šalju veoma lošu sliku o Srbiju i baš zato je potrebno pokazati nultu toleranciju prema ekstremizmu.

I Stranka moderne Srbije najoštrije je osudila varvarski napad neofašista u naselju Borča na naše sugrađane albanske nacionalnosti:
– Pozivamo policiju i tužilaštvo da preduzmu sve zakonom propisane mere iz svoje nadležnosti i pokrenu postupke protiv organizatora i učesnika današnjeg napada na pekaru “Roma”. Bilo kakvo oklevanje državnih organa da odlučno reaguju značilo bi podršku širenju međunacionalne netrpeljivosti i mržnje, navodi se u saopštenju Stranke moderne Srbije dostavljeno medijima.♦