DAČIĆ SE SASTAO SA ŠEFOVIMA DIPLOMATSKIH MISIJA REGIONA LATINSKE AMERIKE

DAČIĆ SE SASTAO SA ŠEFOVIMA DIPLOMATSKIH MISIJA REGIONA LATINSKE AMERIKE

09/03/2015 Off By
Šef srpske diplomatije je visoke diplomatske predstavnike upoznao sa spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, procesom pristupanja EU, kao i sa našim prioritetima tokom predsedavanja OEBS-u. Posebno se osvrnuo na najaktuelnija međunarodna pitanja, teme koje se odnose na latinomaerički region i region Zapadnog Balkana

abasadori


Press služba Ministarstva

 

PRVI potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa šefovima diplomatskih misija regiona Latinske Amerike u Republici Srbiji.
U razgovoru sa ambasadorima Argentine, Brazila, Kube, Meksika i otpravnicom poslova ambasade Venecuele, ministar Dačić ukazao je na značaj koji Srbija pridaje saradnji sa državama regiona Latinske Amerike. Posebno je naglašena želja Srbije i njeno trajno opredeljenje da očuvamo i unapređujemo tradicionalno dobre odnose sa zemljama Latinske Amerike i Kariba, utemeljene na uzajamnom prijateljstvu i čvrstim istorijskim vezama. Osnova tih odnosa je saradnja u brojnim oblastima od zajedničkog interesa, ali i opredeljenje Srbije da bude pouzdan partner zemalja Latinske Amerike.
Šef srpske diplomatije je visoke diplomatske predstavnike upoznao sa spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, procesom pristupanja EU, kao i sa našim prioritetima tokom predsedavanja OEBS-u. Posebno se osvrnuo na najaktuelnija međunarodna pitanja, teme koje se odnose na latinomaerički region i region Zapadnog Balkana.
Ukazujući na značaj Srbije kao centralne i ključne zemlje regiona Zapadnog Balkana, Dačić se založio za intenziviranje političkog dijaloga kroz razmenu poseta zvaničnika i saradnju sa regionalnim organizacijama. Kao prioritet u daljem razvoju odnosa naveo je unapređenje ekonomske saradnje sa pomenutim zemljama, koja je trenutno ispod realnih mogućnosti.
Zahvaljujući se na inicijativi za susret i na razgovoru sa srpskim ministrom spoljnih poslova, prisutni ambasadori su istakli zainteresovanost za jačanje i unapređenje saradnje sa Srbijom, u čemu će njihove ambasade dati svoj puni doprinos.
Šef srpske diplomatije je ambasadorima regiona Latinske Amerike ponovo zahvalio na njihovoj principjelnoj poziciji po pitanju KiM, kao i na podršci i donacijama povodom prošlogodišnjih katastrofalnih poplava u Srbiji.<


POLITIKA

 

senkaDS: PAJTIĆ PREDSTAVIO ČLANOVE VLADE U SENCI

Od 2012. godine, standard građana je u stalnom padu, zaduživanje države je sve veće, a dok stručnjaci napuštaju

 

 

vucic1VUČIĆ: SRBIJA NIJE KRIVA ZA POVEČANJE BROJA AZILANATA

  Granice ne smeju biti porozne kada je reč o tražiocima azila sa Kosova, ali moramo raditi i

 

 

vlada53SEDNICA VLADE: OSNIVA SE KANCELARIJA ZA KOORDINACIONE POSLOVE U PREGOVARAČKOM PROCESU SA PRIŠTINOM

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Republike Belorusije o

 

 

571440_ivan-tasovac-TASOVAC NA PANELU “ULOGA MEDIJA U REFORMAMA” NA KOPAONIK BIZNIS FORUMU

Voleo bih zapravo da vidim kroz vreme da Savet za štampu ne reguje samo na žalbe već da