Skupština Sebije: Radikali udruženo protiv Zorane Mihajlović

Skupština Sebije: Radikali udruženo protiv Zorane Mihajlović

24/04/2019 Off By BERB

 

 

Ranka Čičak

Radikali, koji su već položili ispit u napadanju na poslanike pljujući po Rasimu Ljajiću, danas su se obrušili na Zoranu Mihajlović, ministarku građevine i saobraćaja.

 

Iako znaju da je u Kini, tvrde da je namerno izbegla da dođe kada se raspravlja o njenim propustima i da je poslala Zorana Đorđevića, ministra rada. Traže njenu ostavku ili smenjivanje.

Vjerica Radeta tvrdi da je Zorana dovela u zabludu kada ga je nagovorila da kaže da će država dati 8,5 miliona evra za proširenje piste aerodroma Lađevci. Jer, prema Radeti, aerodrom ne treba proširivati, jer i sada može da primi boinge. Bolje je te pare dati poljoprivrednicima u Kraljevu.

Nataša Jovanović podseća kako je Vučić najavio da će otvoriti novu pistu u Ponikvama , a da je i ona stara bila dovoljna za boinge.

Predlog Zakona o izmeni Zakona o planiranju bio je zgodan povod za napad na Zoranu:

-Samo zbog ovog predloga zakona Zorana mora ovog momenta biti razrešena funkcije ministra. Ona pokazuje da otvoreno radi protiv naše države i Vlade. Ovaj zakon predviđa legalizaciju objekata i 11 puta se menja, osmi put otkad je Zorana ministarka. Ona ne želi legalizaciju i tako stvara gnev naroda protiv države, protiv vlasti – kaže Radeta i zaključuje da Zorana želi što lošije stanje, pa podržava inspektore koji po terenu muljaju i primaju mito.

Sreto Perić kaže da nije istina da radikali mrze Zoranu, ali je istina da ona nije stručna i da pokazuje veliku dozu bezobrazluka.

Miljan Damjanović zaključuje da samo u Srbiji tako loš ministar i dalje ostaje na vlasti i , na žalost, napreduje do mesta potpredsednika Vlade.

Petar Jojić optužio je Zoranu za ukidanje Beovoza od Pančeva do Begrada:

-Tako je 15.000 putnika koji su ovaj voz koristili godinama, ostavila bez prevoza. Smatram da ona treba da podnese ostavku, ili da bude smenjena. U njenim je fiokama 33 hiljade žalbi, koje u drugom stepenučekaju da budu rešene.

Uzalud je predstavnik Vlade, Zoran Đorđević rekao da je Srbija po izdavanju dozvola za gradnju 2014 godine bila na 186 mestu, a danas je jedanaesta, da će se vratiti linija Beograd – Pančevo, da u Srbiji ima 40.000 aktivnih gradilišta, a pre pet godina ih je bilo samo hiljadu. Radikali su u napadu na ministarku ostali neumoljivi.

Nataša Jovanović huškala je Arsića, Martinovića i Orlića:

– Zorana vas uopšte ne brani kada vas napadaju ovi iz ’žutog preduzeća’.

Nataša Jovanović iskoristila je odluku Vrhovnog suda da se ne gradi gondola na Kalemegdanu:

– Pala vam je na sudu ta građevinska dozvola za gondolu zbog Zorane Mihajlović. Danas likuju oni koji šetaju ptotiv vas. Nije vam palo na pamet da gradite bez potpune građevinske dozvole

Nikola Savić smatra da je Zorana u vezi s gondolom dozvolila neke nedoumice i propuste i tako dala adut opoziciji:

– Zato ne sme da ostane na toj funkciji i mi tražimo da se razreši s mesta ministrke za infrastrukturne projekte.♦