Skupština Srbije: Pitanja poslanika

Skupština Srbije: Pitanja poslanika

23/04/2019 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Kako je formirana Đilasova stranka ?

 

Poslanica Jelena Žarić Kovačević pita da li su prekršeni članovi 8,19,22,23,24 i 25 Zakona o političkim strankama prilikom nedavnog formiranja Stranke slobode i pravde:
-Istina je da je (Dragan) Đilas zapravo preuzeo ekološku partiju Zeleni, čiji je predsednik bio Dejan Bulatović, koji će sada biti njegov potpredsednik. Radi se zapravo o kupovini stranke. Slično je bilo i kada je (Vuk) Jeremić preuzeo stranku od njegovog potrčka iz Trstenika, Miroslava Aleksića.U oba slučaja radi se o običnoj trgovini. Zamislite koliko je licemeran Dragan Đilas.Čovek dođe, kupi stranku i nazove je Stranka slobode i pravde. Čovek koji se obogatio koristeći svoje političke funkcije, sada sebe želi da prikaže kao velikog borca za slobodu. U stranci je i lažni levičar, Borko Stefanović, Tadićev miljenik, poznat po pregovorima sa Prištinom u kojima su ukinute srpske tablice, predate Prištini katastarske knjige i ukidanju UN iz pregovora.Tu je i Marinika Tepić, koja ni sama ne zna iz koliko je sve stranaka preletela. Imamo i novu zvezdu, Marka Bastaća, poznat po lomljenju u Beogradu i čupanju saobraćajnih znakova. Zatim Baneta Bananu (Branislav Jovanović) , koji je promenio više od 8 političkih partija, napravio više afera, bio hapšen za krivična dela napravljena dok je bio direktor Direkcije za izgradnju grada (Niša).

 

Snalažljiva Danijela deli pravdu

 

Poslanik Novica Tončev traži da mu se precizira koliko budžet Srbije godišnje koštaju sve oslobađajuće presude i neosnovane optužnice donete za vreme mandata Danijele Trajkovic. Ona je samo 2016 godine optužila 55 osoba, a oslobođeno je 18. Sledeće godine optužila je 41 osobu, oslobođeno 11. U ovom domu sam i ja glasao da ona bude viši javni tužilac u Vranju. Glasao sam sa rezervom i na žalost bio u pravu. Znao sam sve o njoj. Karijeru je počela kao član JULA, zaposlila se u Tužilaštvu Surdulice kao radikal, a posle 5 oktobra prešla u stanku Vladana Batića (Demohrišćanska), zatim je bila bliska DS, da bi danas prešla u sadašnju vladajucu stranku i dobila višu tužilacku funkciju. Još 1966 godine uselila se kao tužilac u stan Fonda solidarnosti. Nije plaćala kiriju ni ostale troškove i iseljena je. Nakon toga se bespravno uselila u vojni stan, pa je ponovo izbačena. Godine 2010 kupila je stan u Beogradu pod imenom svog svekra, da bi sakrila poreklo imovine. O tome da li je isplatila ljude koji su joj radili fasadu na kući u Surdulici, može samo ona sama da objasni.Pravila je seriju zakonskih prekršja, a proslavila se lažnim prijavama protiv drugih ljudi.

 

Đilas, Šolak i REM

 

Poslanik Marijan Rističević pročitao je pitanje, koje mu je verovatno neko drugi napisao:
-Kada će kablovskom operateru SBB, pod konttrolom Šolaka, Dejvida Petreusa, bivšeg šefa CIE, REM naložiti da iz programa isključi N1, 10 sportskih kanala? Da li je N1 TV registrovana u našoj zemlji? Ovi strani kanali iza kojih stoje Šolak, Đilas i Petreus, ubacuju nezakonito reklame i za jedno veče utaje 10.000 evra poreza.♦