SzS za KiM: Kao i Oliveru – nacrtali metu i Radi!

SzS za KiM: Kao i Oliveru – nacrtali metu i Radi!

20/04/2019 Off By BERB

 

Inicijativni odbor Saveza za Srbiju za Kosovo i Metohiju saopštio je da traži zaštitu Rade Trajković, predsednice „Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije“. Razlog je pisanje beogradskog tabloida Alo.

 

Rade Trajković je navodno dala izjavu kosovskom tužilaštvu na osnovu koje je produžen pritvor Spasojeviću i Rošiću. Navodni postupak Trajkovićeve osudio i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić.

Iz SzS za KiM smatraju da “oni isti koji su crtali metu Oliveru Ivanoviću sada se služe istim modelom, jer nisu zaustavljeni.
“To isto čine sa Radom Trajković, ženom, majkom i naučnim radnikom koja je vaspitavala generacije na Medicinskom fakultetu”, navodi SzS KiM:

“Zahtevamo da se zaustavi bezumlje oholih vlastodržaca i zaustavi orkestrirana kampanja sadašnjeg državnog vrha i od njega zavisnih medija. Ta kampanja okrenuta je prema svim nedužnim političkim borcima za pravdu i istinu a u ovom slučaju Radi Trajković”.

SzS takođe zahteva od nadležnih organa da “izvrše bezbednosnu procenu i u skladu sa time obezbede sigurnost i slobodno kretanje za Radu Trajković i njenu porodicu”(Agencije).♦