Beograd: Otvoren 45. Međunarodni sajam građevinarstva

Beograd: Otvoren 45. Međunarodni sajam građevinarstva

17/04/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Aleksadra Damnjanović, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, otvorila je danas u Beogradu 45. Međunarodni sajam građevinarstva. Rekla je da se ovaj Sajam održava upravo u trenutku kada je naša zemlja ušla u investiranje 5 milijardi evra. Gradi se 5 novih koridora i autoputeva, pruga Beograd  – Budimpešta a obnavljaju sve železničke pruge.

 

Građevinarstvo ponovo postaje grana koja donosi najviše novaca i otvara vrata zapošljavanju naših radnika.Tome će doprineti i E katastar i E uprava u prostornom planiranju. Ove godine je u Srbiji izdato 20.000 građevinskih dozvola, duplo biše nego 2005 godine.To je donelo posao za 40 hiljada građevinskih radnika.
Moto sajma je Budućnost gradimo sada, a 600 izlagača iz 27 zemalja donelo je najmodernije mašine za obradu građevinskih materijala. Najatraktivnije su montažne kuće po ceni od 250 evra po kvadratnom metru.
Prvi put na Sajmu je Kantonalna privredna komora Tuzle.Tu su i vodeće kompanije iz Albanije, Austrije, BiH, Bugarske Hrvatske, Češke, Francuske, Nemačke, Grčke, Madžarske, Izraela, Italije, Crne Gore, Norveške, Kine, Poljske, Indije, Severne Makedonije, Južnoafričke Republike, Rumunije, Rusije, Slovenije, Španije, Švajcarske, Turske, Ukrajine, SAD.
Sajam je otvoren do 20 aprila.♦