DS: PAJTIĆ PREDSTAVIO ČLANOVE VLADE U SENCI

DS: PAJTIĆ PREDSTAVIO ČLANOVE VLADE U SENCI

07/03/2015 Off By

Od 2012. godine, standard građana je u stalnom padu, zaduživanje države je sve veće, a dok stručnjaci napuštaju Srbiju u sve većem broju, funkcioneri vladajuće Srpske napredne stranke završavaju fakultete, znate i sami koje”, kazao je lider demokrata. Kako je dodao, vlada u senci DS-a će suprotstaviti demokratiju i znanje “autokratiji i cenzuri”


senka


Ranka Čičak

PREDSEDNIK DS Bojan Pajtić predstavio je danas vladu u senci na čijem će čelu biti on, Dragan Šutanovac biće na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, dok će Gordana Čomić predvoditi Ministarstvo odbrane. Pajtić je na sednici Glavnog odbora DS-a u Beogradu dodao da će potpredsednica stranke Nataša Vučković biti zadužena za spoljne poslove, Zoran Lutovac za evropske integracije, dok će Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu predvoditi predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.
“Ministar saobraćaja u našem timu koji unosi svetlost u Srbiju biće Dragoslav Šumarac, sport i omladinu će predvoditi Nađa Higl, dok je Miodrag Stojković zadužen za prosvetu i nauku. Privredom će se baviti Ivan Stefanović, pravdom Momčilo Grubač, finansijama Srboljub Antić, dok će se na čelu resora zdravstva biti Nada Čemerlić Adžić”, kazao je Pajtić. On je dodao da će se poljoprivredom i zaštitom životne sredine u vladi u senci Demokratske stranke baviti Nada Dragović, dok će za kulturu i informisanje biti zadužena Jelena Balašević.
“Ovaj sastav od 15 članova priliči Srbiji i Demokratskoj stranci. Manji i lošiji od ovoga Srbija ne zaslužuje, a ni Demokratskoj stranci ne priliči manje i lošije od ovog tima”, rekao je Pajtić. Obraćajući se članovima GO Demokratske stranke, on je ocenio da je trenutna situacija u Srbiji “neuporedivo” lošija nego u periodu kada je DS bila na vlastim zbog čega demokrate “imaju obavezu” da ponude alternativu građanima u vidu vlade u senci.
“Od 2012. godine, standard građana je u stalnom padu, zaduživanje države je sve veće, a dok stručnjaci napuštaju Srbiju u sve većem broju, funkcioneri vladajuće Srpske napredne stranke završavaju fakultete, znate i sami koje”, kazao je lider demokrata. Kako je dodao, vlada u senci DS-a će suprotstaviti demokratiju i znanje “autokratiji i cenzuri”.
“Vlast danas simulira da je moderna desnica a nalazi se u rukama krupnog kapitala. Mi ćemo biti sluge radnika i srednjeg sloja a ne krupnog kapitala. Tim koji smo danas predstavili čine ljudi koji znaju kako se vodi država, jer ne želimo da budućnost Srbije zavisi od radnog iskustva Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina ili fakultetskog obrazovanja Tomislava Nikolića i Bratislava Gašića”, rekao je Pajtić. Sednica Glavnog odbora na kojoj će biti razmotren izveštaj o radu te stranke nastavljena je bez prisustva medija. DS će danas obeležiti i 25 godina od obnavljanja rada u Srbiji.<


POLITIKA

vucic1VUČIĆ: SRBIJA NIJE KRIVA ZA POVEČANJE BROJA AZILANATA

  Granice ne smeju biti porozne kada je reč o tražiocima azila sa Kosova, ali moramo raditi i

 

 

vlada53SEDNICA VLADE: OSNIVA SE KANCELARIJA ZA KOORDINACIONE POSLOVE U PREGOVARAČKOM PROCESU SA PRIŠTINOM

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Republike Belorusije o

 

 

571440_ivan-tasovac-TASOVAC NA PANELU “ULOGA MEDIJA U REFORMAMA” NA KOPAONIK BIZNIS FORUMU

Voleo bih zapravo da vidim kroz vreme da Savet za štampu ne reguje samo na žalbe već da

 

 

 

BAN_631843GAŠIĆ, DIKOVIĆ I FERGUSON O PARTNERSTVU ZA MIR, KFOR-U I REGIONALNOJ SARADNJI

Na sastanku je konstatovano da usvajanje Individualnog akcionog plana partnerstva između Srbije i NATO, predstavlja najviši stepen saradnje