Nenad Rašić: izbori su „nešto što samo dva predsednika znaju“

Nenad Rašić: izbori su „nešto što samo dva predsednika znaju“

12/04/2019 Off By BERB

 

Predsednik Progresivno deokratske stranke (PDS) Nenad Rašić smatra da je raspisivanje izbora na severu Kosova nepotrebno i da je u pitanju „nešto što samo dva predsednika znaju“.

 

Rašić za RTV Kim ističe da je „apsurdno raspisivati izbore kada ostavke predstavnika nisu prihvaćene, tačnije one su odbijene od strane vlade“.

Rašić kaže da je u pitanju nešto što samo dva predsednika znaju, Hašim Tači i Aleksandar Vučić, i da na osnovu svog plana nastavljaju da rade, te da će taj politički plan biti opasan za sve Srbe.

„Smatram da njihov plan koji predstavljalju u delovima, tačnije Tači predstavlja u široj hipotetičkoj formi, a Vučić ne predstavlja nikako, taj njihov plan je vrlo opasan za Srbe južno od Ibra, jer ćemo opet biti žrtve nečije politike, a da nismo uključeni u to. Ovo je još jedan način ugrožavanje Srba ne samo na severu već i na jugu“, kazao je Rašić.

Povodom učešća Srpske liste na predstojećim izborima Rašić kaže da ga ništa ne može iznenaditi.

„Ono što je već više puta rečeno, nažalost, pre svega, od strane predsednika Aleksandra Vučića reflektuje se na sve nivoe, oni su konstruisani da opet učestvuju na izbore, samo me interesuje da li tu ima nekih moralnih ograničenja, recimo za sever Mitrovice, Rakić je dao ostavku i sada će opet on biti kandidat. To stvarno nema smisla“, kazao je Rašić za RTV Kim.

Ono što je još apsurdnije, kaže Rašić, je to što će oni podneti ostavke nakon izbora „sve ovo miriše na loše“.

Rašić dodaje da povodom bojkota opzicije na Kosovu, koja je najavila i formiranje saveza Srba sa Kosova da su oni apsolutno u pravu, jer uslovi za održavanje izbora neće biti ravnopravni.

„Biće ono već viđeno, što se dešava već treći ili četvrti izborni proces. Sa njihovo strane je to apsolutno opravdano, ukoliko u ovom momentu, kao preliminarni zaključak smatraju da izbore treba bojkovati“, zaključio je Rašić(Radio KIM).♦