Vučić sa Srbima sa KiM: Prvo izbori posle ostavke!

Vučić sa Srbima sa KiM: Prvo izbori posle ostavke!

10/04/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Posle današnjeg susreta sa političkim predstavnicima Srba sa KIM predsednik Aleksandar Vučić je rekao novinarima da bi lično više voleo da predstavnici Srpske liste učestvuju na izborima za četiri lokalne samouprave na severu Kosova.

 

– Voleo bih da učestvuju, da pobede, pa ako hoće neka ponovo podnose ostavke,rekao je Vučić i doobjasnio:

Pa, nek opet raspisuju izbore, i tako doveka, da se vidi da Srbija ima mnogo veću podršku kod svog naroda, nego što ih imaju albanski miljenici.

Vučić je rekao Srbi neće dozvoliti ni Prištini ni nekima iz međunardone zajednici da na pozicije na kojima smo bili dovedu Albance ili srpske marionete.

Kako je objasnio, podrška od 90 odsto glasova koju je Srpska lista dobila na prošlim izborima “ne daje nam za pravo da odustanemo od borbe za opstanak i povratak naših ljudi na KiM”.

Novinarima se obratio i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. I on je ponovio predsednikove reći da “Srbi neće dozvoliti da Albanci na izborima za gradonačelnike srpskih opština preuzmu političku kontrolu na severu KiM”.

– Srbi neće dozvoliti da Albanci iskoriste predstojeće raspisane lokalne izbore, tako što bi umetanjem sopstvenih kandidata, preuzili kontrolu na severu. Neće dozvoliti da zbog bojkota preuzmu i okupiraju najodgovornije funkcije srpskih predstavnika na KiM, i da im to posluži za dalje obespravljivanje i preuzmanje pune kontrole – rekao je Đurić.♦