Predsednik Vučić posetio Braničevski okrug

Predsednik Vučić posetio Braničevski okrug

06/04/2019 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Braničevski okrug. U Žabarima je razgledao izgradnju stanova za izbeglice iz BiH i Hrvatske, u Petrovcu na Mlavi fabriku peleta, u Krepoljinu razgovarao sa građanima, u Kučevu obišao dom zdravlja, u Velikom Gradištu sportsku halu, a put završio velikim mitingom u Požarevcu, na kome su govorili on i premijerka Ana Brnabić.

Pred fabrikom peleta u Petrovcu na Mlavi dočekalo ga je više od hiljadu ljudi. Bili su oduševljeni kada im je rekao da država upravo pravi program koji će podstaći da se iseljenici vrate u rodni kraj i investiraju u njemu. Aplauz je dobio i kada je najavio novo povećanje penzija i plata.
Fabrika peleta otvorena je 1917 godine.Vlasnica Jadranka Stepanović kupila je firmu iz stečaja i uspela da zaposli 40 radnika i proizvodi 35.000 tona peleta godišnje. To je sto posto bukov pelet bez dodatka i kakve hemije. Proda se sve , tako da je već sada proizvodni plan za ovu godinu ispunjen sto posto.
Jadranki su Srbijašume strateški dobavljač. Ona pomaže sve kulturne manifestacije u svom kraju i svi je vole. Nagrađuje svaku radnicu koja rodi dete. Fabrika Eko step pelet je lider u ekološkoj proizvodnji.
Na rastanku je poklonila predsedniku drvene igračke za njegovog sina. Rekla mi je:
-Vučić je tako jednostavan i prijatan, da ljudi prosto moraju da ga vole.Odgovorila sam joj da je i s novinarima takav .
Novinarska pitanja bila su kratka, ali nisu zaobišla opoziciju koja najavljuje radikalizaciju protesta. Za današnju izjavu Borisa Tadića u listu Danas, predsednik kaže da taj list ne čita, ali i oni koji čitaju moraju d se slože da se narod ne može nazvati ruljom. Rekao je da država neće dozvoliti da se napadaju novinari, a to što opozicija na proteste iznosi vešala i preti testerama, samo joj smanjuje ugled i odnosi i ono malo glasača.

Pitala sam šta njihovi sponzori iz inostranstva kažu na takvo ponašanje, on je rekao da ne zna ko su im sponzori. U svakom slučaju, narod će na izborima odlučiti ko će da ga vodi.♦