Sajam hortikulture: „Bašta u srcu grada“

Sajam hortikulture: „Bašta u srcu grada“

04/04/2019 Off By BERB

 

Na Beogradskom sajmu danas je svečano otvoren 24. Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair, najšarenija i najmirisnija manifestacija u sajamskom kalendaru.

 

Pod sloganom “Bašta u srcu grada” u hali 5 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, od 4. do 7. aprila 2019. god. ovaj tradicionalni cvetni događaj obogatiće još tri velike tematske izložbe – 22. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, 7. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 3. Izložba organske proizvodnje Organic Fest. Ministarstvo poljoprivrede, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije 11. put za redom je pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika i motivatora manifestacije. Sajam je otvorio Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, uz zapažanje da je ponuda na sajmu sve sadržajnija i raznovrsnija. Opšti utisak je da se učesnici izuzetno trude da unaprede proizvodnju i plasman do kupaca. Ideja je da mali proizvođači, zdruge i udruženja promovišu hortikulturu kao važnu granu poljoprivrede uz podršku i subvencije ministarstva, rekao je Stanojević, uz poziv posetiocima da dođu na sajam i uživaju, jer u estetskom smislu ne postoji lepša manifestacija na Beogradskom sajmu.
Svakog aprila, koji je i zvanično Svetski mesec pejzažne arhitekture, veliki broj posetilaca upravo na Sajmu hortikulture dobija inspiraciju i ideje za uređenje terasa, balkona, bašti i ozelenjavanje vrtova. Na sajmu se nudi bogat izbor sadnica najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka i mogućnost kupovine direktno od proizvođača(Press BS).♦