Konferencija za medije povodom održavanja Sajma naoružanja i vojne opreme „Partner 2019”

Konferencija za medije povodom održavanja Sajma naoružanja i vojne opreme „Partner 2019”

02/04/2019 Off By BERB

 

Deveti međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2019” biće održan od 25. do 28. juna na Beogradskom sajmu.

Danas na Beogradskom sajmu održana je konferencija za medije. O Sajmu su govorili v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major dr Mladen Vuruna, pomoćnik generalnog direktora „Jugoimport–SDPR” Aleksandar Lijaković i savetnica generalnog direktora Beogradskog sajma Mirjana Lukić.

Kao i prethodnih godina, pokrovitelj “Partnera” je Ministarstvo odbrane, a suorganizatori su JP „Jugoimport–SDPR” i Beogradski sajam.

Načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major dr Mladen Vuruna rekao je da će ove godine na sajmu biti prikazana sredstva NVO koja mogu stajati rame uz rame sa sredstvima drugih renomiranih proizvođača NVO u svetu.

– To je rezultat višegodišnjeg rada stručnjaka iz organizacionih sastava Uprave za odbrambene tehnologije, a sa jednim ciljem – da budemo i ključni činilac u podizanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske, da bi naša vojska bila sposobna da izvrši sve svoje zadatke – istakao je general Vuruna.

Pomoćnik generalnog direktora JP „Jugoimport SDPR” Aleksandar Lijaković podsetio je da se „Jugoimport” toj sajamskoj manifestaciji pridružio 2004. godine, kad je bila samo nacionalna izložba, a danas predstavlja značajan događaj na regionalnom nivou. I na ovom sajmu „Jugoimport“ marketinški integriše nastup preduzeća Odbrambene industrije Srbije i takođe preduzeća i grupacije kooperanata u proizvodnji složenih borbenih sistema. ♦