Zagrevanje: Ana Ćurčin peva pre nastupa Still Cornersa u Domu omladine

Zagrevanje: Ana Ćurčin peva pre nastupa Still Cornersa u Domu omladine

28/03/2019 Off By BERB

 

Ljiljana Zdravković

Pre britanskog dream pop/synth pop benda STILL CORNERS, za čiji koncert 7.maja u sali Amerikana Doma omladine Beograda vlada veliko interesovanje, nastupiće naša poznata kantautorka Ana Ćurčin!

 

Ana Ćurčin je rođena u Bagdadu, odrasla je u Moskvi, ali živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom.
Aktivno svira od decembra 2012.godine, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope.
U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”. U oktobru 2016. godine je zajedno sa bendom Stray Dogg održala koncert u Sava Centru, a 2017. su nastupali na Exit Festivalu. Početkom 2018 su jedini bend iz Srbije koji učestvuje na Festivalu Eurosonic Noorderslag u Holandiji. Uz najpozivitnije kritike u domaćim, regionalnim i međunarodnim medijima, Ana Ćurčin je u sastavu Ana & The Changes odsvirala brojne koncerte u Srbiji i reginu tokom 2018. godine, a u oktobru i u Kulturnom Centru Srbije u Parizu. Na proleće 2019.godine će objaviti novi album pod naslovom “Differences”.Na binu Doma omladine ova sjajna kantautorka 7.maja će izaći sama: “Uvek je značajan događaj popeti se na binu Doma omladine. U maju će to za mene biti prvi put bez pratećeg benda, pošto ću u Amerikani nastupiti solo”. Svojom muzičkom magijom Ana će nas sigurno na pravi način uvesti u ostatak “sanjalačke” večeri koju će prvi put u Beogradu prirediti Still Corners: “Radujem se da ću svojim nastupom otvoriti koncert ovog sjajnog britanskog dua koji nam donosi dream pop u beogradsko sivilo”.

Still Corners je projekat koji zajedno realizuju Greg Hjuz (Hughes) i Tesa Marej (Tessa Murray), pod uticajima koji obuhvataju vanvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvuke Enja Morikonea i glamurozni sint pop osamdesetih. Nakon EP-a „Don't Fall in Love / Wish“, kao i albuma „Creatures of an Hour“, „Strange Pleasures“ i „Dead Blue“, prošle godine su objavili i svoje četvrto studijsko izdanje „Slow Air“.Turneja kojom promovišu album „Slow Air“ dovešće ih prvi put i u Beograd.

Za prvi koncert grupe Still Corners u Beogradu od samog početka vlada veliko interesovanje, te je ulaznica za koncert ostalo još sasvim malo. I to nije iznenađenje, na „sanjalačku“ pop magiju ovog sastava se sve bolje reaguje širom Evrope i sveta, a reakcije publike na njihov dosadašnji rad govore u prilog činjenici da je pred grupom Still Corners svetla budućnost. Koncert u Beogradu odlična prilika da čujemo bend o kojem će se tek pričati!

Ulaznice za koncert po ceni od 1200 RSD mogu se kupiti putem prodajne mreže Ticket Vision-a, kao i online na www.tickets.rs . Organizator koncerta: Charm Music Serbia♦