Dvadest godina od NATO agresije: Bombardovanje greška drugih, a ne građana Srbije!

Dvadest godina od NATO agresije: Bombardovanje greška drugih, a ne građana Srbije!

22/03/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Na konferenciji “NATO agresija na SR Jugoslaviju: 20 godina posle”, premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija svesna grešaka koje je pravila u prošlosti, ali da je NATO bombardovanje 1999. godine bila greška drugih, a ne građana Srbije.



Brnabić je dalje rekla da Srbija ne sme da zaboravi žrtve tog bombardovanja, porušene fabrike, mostove i devastiranu privredu, ali je ocenila da mora da pokuša da oprosti jer je, kako je rekla, to jedini put da ostvari svoje velike potencijale da se okrene budućnosti, partnerstvu i saradnji.

Brnabićeva je još rekla da poslednjih 20 godina pokušavamo da dobijemo odgovor na pitanje kako je jedna mala zemlja postala tako veliki protivnik najmoćnijih sila, ali i koji su to razlozi za presedane da jedna suverena zemlja može biti napadnuta bez odluke Saveta bezbednosti UN:

-Sukob u kome smo bili sve samo ne ravnopravni, završili smo sa srušenom zemljom. U Srbiji su te 1999. godine svi bili mete, bez obzira na pol, uzrast, nacionalnost, veru ili političke afinitete”, kazala je Brnabićeva.♦