Skupština Srbije: Čanak prepiso Aleksandru Jerkov?

Skupština Srbije: Čanak prepiso Aleksandru Jerkov?

20/03/2019 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Dok u Velikoj sali Skupštine Srbije poslanici vladajuće koalicije i deo opozicije koja je nazvana lažnom i podržava vlast, raspravljaju o položaju Vojvodine, u holu opozicija drži svoje sastanke pred novinarima. Opozicija tvrdi da je današnja sednica Skupštine farsa i da se u sali čitaju predlozi zakona koje su opozicionari predali i pita se hoće li neko drugi prisvojiti ove predloge, ili će oni jednostavno biti odbijeni?

Sanda Rašković Ivić kaže da upravo ova sednica pokazuje da je pozicija imala jake argumente za napuštanje farse u Sali:
Predlagač zakona o Vojvodini, koji je Čanak pročitao još pre tri godine dala Aleksandra Jerkov. Oni su opoziciju podelili na podobnu inepodobnu. Mislim da će se danas u Sali više govoriti o nepodobnoj opoziciji, nego o Vojvodini.
Dragan Vesković iz Dveri pitao je novinare hoće li RTS objaviti ovaj razgovor s novinarima u holu, pošto je to javni servis svih građana i finansiraju ga svi oni koji imaju strujomere.
Zoran Živković predlaže obavezni lekarski pregled za odbornike, zbog štete koju su napravili drveću i Kalemegdanu praveći gondolu.Nije hteo da predviđa kakvu će kaznu dobiti Karadžić, ali je rekao da svi krivci za ratne zločine moraju da odgovaraju:
– Greška je što Miloševiću nije suđeno u Beogradu i što se dozvolilo da umre pre presude.Ne smemo gurati pod tepih sopstveno zlo i optuživati cele narode za zločine pojedinaca.
U isto vreme u Sali su poslanici odbili predlog radikala Nemanje Šarovića da se formira anketni odbor za istraživanje političke pozadine ubistva Zorana Đinđića. Šarović tvrdi da još traje rat oko toga ko će više profitirati na mrtvom Đinđiću.
Nataša Jovanović traži da se izmeni Zakon o državljanstvu kao bi se dao rok za izdavanje državljanstva Srbima u regionu.
Sreto Perić kaže da SRS neće prestati sa zahtevima da se izmeni Zakon o obezbeđenju i izvršenju zbog zuluma koje narodu nanose privatni izvršitelji:
– U 2017 godini sprovedeno je izvšenje na 3.736 stanova, a država je to pravdala, tvrdeći da je to za nju besplatno.Za to vreme izvršitelji su se neverovatno bogatili. Jedan je za godinu dana prijavio zaradu od 1 milion i 700 hiljada dinara.♦