Sastanak Vučića i Dodika: Srbija RS šalje 32 miliona evra

Sastanak Vučića i Dodika: Srbija RS šalje 32 miliona evra

19/03/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posle današnjeg sastanka rekli novinarima da građani Republke Srpske daju veliku podršku srpskom rukovodstvu i osuđuju nezakonite ispade opozicije koja nanosi štetu ne samo Srbiji, već i svim zemljama u regionu. Republika Srbija pomoćiće RS sa oko 32 miliona evra koja će biti uložena u u 42 opština RS.


Uskoro počinju radovi na drugoj polovini puta Bjeljina – Sarajevo. U Banja Luci će se razgovarati sa malim privrednicima oko mogućih ulaganja, Srbija će pomoći na privlačenju stranih investitora i subvencijama za poljoprivredu.
Aleksandar Vučić je rekao da bi Srbija želela da pomogne Federaciji i da su do sada stigle zahtevi iz Grahova i Drvara.
Nije bilo vremena za pitanja novinara, a Aleksandar Vučić je ipak odgovorio na pitanje Tanjuga koje se odnosilo na organizaciju opozicionih demonstracija:
– Radi se o zloupotrebi dece. Neko ih je pozvao da uđu u RTS, a sakrio se iza njih. Ja sam demonstrante pozvao da dođu kod mene i da ne zloupotrebljavaju decu. Sada prete napadom na Pink, a ne razmišljaju da je to napad na privatnu imovinu. To se neće dozvoliti, kao što će se sprečiti blokiranje saobraćajnica.♦