LSV: Zamenica predsednika Skupštine grada ukaljala ugled Novog Sada

LSV: Zamenica predsednika Skupštine grada ukaljala ugled Novog Sada

11/03/2019 Off By BERB

 

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad najoštrije osuđuje prisustvo zamenice predsednika Skupštine grada Branke Bežanov na četničkom skupu u Višegradu.

 

Taj skup je izazvao veliko uznemirenje i u samoj Bosni i Hercegovini i u čitavom regionu.

Bez obzira da li je sebi dala za pravo da na tom skupu učestvuje kao građanka ili je venac Draži Mihailoviću položila kao funkcionerka Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), Branka Bežanov je morala biti svesna da će svojim prisustvom ukaljati ugled Novog Sada.Ona je i zamenica predsednika Skupštine grada Novog Sada, Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021. I, kao neko ko predstavlja takvu instituciju, takvog grada, nije smela biti tamo.

Najmanje što bi Branka Bežanov morala da učini, jeste da shvati svoju grešku i da se izvini za sramotu i štetu koju je nanela Novom Sadu.

Budući da je Liga socijaldemokrata Vojvodine članica komunalne koalicije u kojoj učestvuje i POKS, ovim putem se zvanično ograđujemo od tog čina.

Podsetimo, ovo je drugi put za manje od godinu dana da funkcioneri i funcionerke POKS nanose ljagu Novom Sadu.

Prošli put je to učinjeno aprila 2018. kada je odbornik Pokreta obnove kraljevine Srbije sa četničkom kokardom na glavi za skupštinskom govornicom izjednačio komunizam i fašizam, a čemu su se odbornici i odbornice LSV tada tome najoštrije suprotstavili.

Krajnje je vreme da se funkcionerima i funkcionerkama POKS stavi do znanja da nemaju pravo da svojom ideologijom blate Novi Sad(Press LSV).♦