Vučić posetio Sremski okrug i obećao nove investicije

Vučić posetio Sremski okrug i obećao nove investicije

08/03/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Kampanju “Budućnost Srbije” predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas j nastavio posetom Sremskog okruga.


Posetu je započeo u Belegišu. Obišao je vrtić “Bubamara”, koji je deo predškolske ustanove “Radost”.
Razlog što je posetio vrtić “Radost” je to što mu je
pre nekoliko dana dodeljena Zlatna medalja za kvalitet u predškolskom obrazovanju na sajmu “Putokazi” u Novom Sadu, a pre četiri godine nagradu za kvalitet u obrazovanju.

Tokom posete Belegišu najavio da će se graditi autoput Ruma – Šabac – Loznica, kao i dodatni putni krak ka BiH i Republici Srpskoj dug 18 kilometara sa mostom preko Rače. On je rekao da je država radila veliki broj objekata, poput škola i vrtića i infrastrukturnih objekata, kao i obnovu 22 kilometra autoputa od Batrovaca ka Sremskoj Mitrovici.



– Ta moda je i kod nas zavladala, pa bi mnogi da dođu na vlast bez izbora i narodne volje. To je nedogovoran i besmislen pristup. Tako su pre govorili: glasajte za nas kada su rušili Miloševića, a onda sproveli najgore pljačkške pivatizacije – rekao je Vučić.

Vuči će tokom posete opštine Stara Pazova rekao da je stopa nezaposlenosti niska, ali da ona mora da se svede na minimum. Pazova mora da razvija turizam a biće uvedeni posebni brodovi koji će saobraćati od Novog Sada do Beograda.

– U početku bi to bilo pod držvanom kontrolom, a posle da nađemo interse kod privatnika – rekao je dodavši da će od toga onda koristi imati i Belegiš i Surduk.

Vučić je obišao i Inđiju. Tamo je prisustvovao početku radova na asfaltiranju ulice Branka Ćopića, nakon čega u Dobrincima obišao fabriku za pakovanje i preradu povrća “La Linea Verde” d.o.o.

Asfaltiranje ulice Branka Ćopića označava početak projekta kojim je predviđen asfalt na svim neasfaltiranim ulicama na teritoriji opštine Inđija. Reč je o 76 ulica, biće asfaltirano 44 kilometara puteva, a vrednost investicije je četiri miliona evra. Prema projektu, rok za završetak radova je 180 dana.

Najavio da će država pomoći opštinu Inđija sa 250 miliona dinara da bi mogla da završi gradnju spotske hale.

– Koliko godina se sportska hala gradila u Inđiji? Nedostaje još puno novca, a obećavali su to još otkad, nedostaje 250 miliona dinara. Taj novac će dobiti opština od države da možete da završite sportsku halu i da naša deca imaju iste uslove kao u razvijemim zemljama Evrope i sveta – naglasio je Vučić.
Rekao je da se graditi i pruga kroz Inđiju, zatim pruga Inđija-Ruma, “koja posle mora da se spaja sa Šidom”.

Osvrnuo se i na odnose Prištine i Beograda, rekavši da “imamo posla s neodgovornim i opasnim ljudima”, ponovivši da će odgovor Srbije na platformu Albanaca biti “odgovoran, ozbiljan i čvrst”.

U selu Dobrinci Predsednik je obišao fabriku za preradu i pakovanje salata “Linea Verde”.

Ova fabrika je uz investiciju od dva miliona evra podigla je i stavila u funkciju 230 najsavremenijih plastenika na površini od 15 hektara u kojima se, uz primenu najnovijih standarda, obavlja intenzivna povrtarska proizvodnja u kontrolisanim uslovima. Fabrika za sada ima 70 zaposlenih, a više od 80 odsto ukupnog proizvodnog kapaciteta namenjeno je izvozu na tržište EU i Rusije.

On je u Dobrincima rekao da će se graditi autoput Ruma – Ssabac sa mostom na Savi i da će se raditi i brza saobarćajanica od Šapca do Loznice, kao i da će to koštati 425 miliona evra.

– Posle sledi autoput Ruma – Novi Sad. Nekada se govorilo da svi autoputevi vode u Rim, a sada da svi putevi vode u Rumu – naglasio je Vučić.

Vučić obišao u okviru kampanje “Budućnost Srbije” rekonstruisanu zgradu Osnovne škole “Sremski front” u Šidu najavio da će ona za godinu dana dobiti i bazen za decu.

Vučić je rekao danas građanima Šida da je do sada najmanje urađeno u toj opštini, zbog čega će se u narednom periodu nastojati da u to mesto dovede najmanje jedan ili više investitora.

Vučić je posetio i seosko turističko domaćinstvo “Čikić” u Zasavici, kod Sremske Mitrovice.

Za Vučića su domaćini pripremili i posluženje: domaću šunku, kobasicu, kulen, čorbu od bundeve, pečenje i štrudlu sa orasima i višnjama.

U Sremskoj Mitrovici Vučić se obratio građanima, a na skupu je govorila i premijerka Ana Brnabić.♦