Beograd: Sajam Turizma – od 21. februara

Beograd: Sajam Turizma – od 21. februara

19/02/2019 Off By BERB
Ranka Čičak

Na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana u beogradskom restoranu „Kalemegdanska terasa“ najavljeno je održavanje najvećeg turističkog događaja u regionu jugoistočne Evrope.

 

U četvrtak, 21. februara u 11 časova na Galeriji hale 4 Beogradskog sajma počinju 41. Međunarodni sajam turizma, 10. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 15. međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA – OPREMA i 15. Sajam suvenira „Vidi Srbiju“.
O predstojećim turističkim manifestacijama novinare su upoznali Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Radko Vlajkov, ambasador Bugarske u Beogradu, Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije, Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda i Gorica Škipina, zamenica generalne direktorke Beogradskog sajma.

U vreme Sajma turizma u Srbiji će boraviti i bugarska ministarka turizma Nikolina Angelkova koja će sa Rasimom Ljajićem, potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom turizma potpisati sporazume o saradnji.

Potsetimo da je Bugarsku ove godine zemlja partner ovogodišnjeg sajma. Ambasador Vlajkov rekao je da za godinu dana Bugarsku poseti 9,3 miliona turista, Od toga je 421 hiljada su srpski turisti. U Srbiju stigne 471 hiljada bugarskih turista. Ambasador Bugarske Radko Vlajkov, rekao je da naše dve zemlje imaju mnogo sličnosti i da postoji potencijal za dalji razvoj saradnje.

Srbi u Bugarsku, koja kroz turizam ostvari 12 odsto bruto nacionalnog dohotka, idu na more i na skijanje, a ambasador smatra da pored kulturno-istorijskog turizma, Bugarska može da ponudi i velnes turizam, omladinski i ekstremni turizam.

Zamenica generalne direktorke Beogradskog sajma Gorica Škripina najavila B2B portal razvijen u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva. Preko njega zainteresovani unapred mogu da se upoznaju sa izlagačima i da stupe sa njima u poslovnu komunikaciju, kao i poseban deo sajamskog prostora u kome će biti predstavljen omladinski turizam.

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, najavila je iznenađenja na prostoru u hali 4 gde će TOS izlagati, kao što su multimedijalna soba, kviz sa vrednim nagradama i kreativne radionice.

Na sajmu suvenira biće prisutnno 30 izlagača, a posebno se vodilo računa da svaki suvenir bude i napravljen u Srbiji.

Na Sajmu vina predstaviće se 181 izlagač iz 10 država – po prvi put iz Turske i Austrije, dok će na Sajmu hotelijerske i ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA učestvovati 71 kompanija iz oblasti proizvodnje i distribucije najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela.

Radno vreme sajma od 10 s0 19 časova. U nedeljom Sajam je otvoren do 18. časova.

Pomenimo da je cena pojedinačne ulaznice 400 dinara, grupna ulaznica 300 dinara a grupna ulaznica za učenike i studente je 300 dinara.

Poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti: 1500 RSD, a parking 200 dinara po satu.♦