Kosovska Mitrovica: održan protest „1 od 5 miliona“

Kosovska Mitrovica: održan protest „1 od 5 miliona“

17/02/2019 Off By BERB

 

U Severnoj Mitrovici održan je protest „1 od 5 miliona“, drugi po redu u ovom gradu. Zatraženo je rasvetljavanje ubistva Olivera Ivanovića, a organizatori su na nekoliko mesta u Sutjeskoj ulici, gde je Ivanović ubijen, izlepili plakate sa natpisom “Ulica Olivera Ivanovića”.

 

Okupljeni su protestovali i protiv taksi Prištine na srpsku robu i protiv ujedinjenja severnog i južnog dela grada. Skup je protekao i uz verbalne provokacije i uvrede koje je učesnicima protesta uputilo nekoliko mlađih osoba.

Organizatori protesta u Mitrovici poručili su i da se slažu svim zahtevima koje organizatori skupa širom Srbije traže od vlasti u Srbiji, a istakli su i svoje protivljenje uvođenju takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije od strane Vlade Kosova. Protest su obezbeđivali pripadnici kosovske policije, a blizini je bilo i nekoliko pripadnika KFOR-a.
imlađih osoba. Izveštaj Budimira Ničića.
Organizatori protesta u Mitrovici poručili su i da se slažu svim zahtevima koje organizatori skupa širom Srbije traže od vlasti u Srbiji, a istakli su i svoje protivljenje uvođenju takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije od strane Vlade Kosova. Protest su obezbeđivali pripadnici kosovske policije, a blizini je bilo i nekoliko pripadnika KFOR-a.♦