OVE ZIME REKORDNA SEZONA NA STAROJ PLANINI

OVE ZIME REKORDNA SEZONA NA STAROJ PLANINI

04/03/2015 Off By

 

U odnosu na prethodnu godinu, ova sezona je u svemu bolja. Ove zime je Staru planinu posetilo preko 35.000 gostiju, pa je već sada je premašena poseta od prethodne sezone, kada je broj posetioca iznosio 29.000


 

stara
Miroljub Božinović

OVE zimske sezone za boravak na Staroj planini vlada nezapamćeno interesovanje. Sve popularniji hotel Falkensteiner Stara planina pun je od početka sezone i traži se soba više. Planinarski dom na Babinom zubu, kojim upravlja opština Knjaževac takođe je rasprodat u toku zime, a i u privatnom smeštaju svi kapaciteti su popunjeni. Skijališta rade punim kapacitetom, snega ima dovoljno, sve staze su u funkciji i odlično pripremljene, pa je boravak u ovom planinskom centru pravo zadovoljstvo za ljubitelje zimskih sportova. Visina snega na stazama kreće se od 40 do 60 cm utabanog snega.
U odnosu na prethodnu godinu, ova sezona je u svemu bolja. Ove zime je Staru planinu posetilo preko 35.000 gostiju, pa je već sada je premašena poseta od prethodne sezone, kada je broj posetioca iznosio 29.000.
Iz hotela Falkensteiner Stara planina kažu da je ova godina rekordna u odnosu na sve prethodne. Gostiju je u odnosu na isti period prošle godine više za oko 50 posto, a posebno je značajno što preko 30 posto gostiju čine stranci, i to pre svega gosti iz Bugarske, Rumunije i Rusije.
Direktor hotela Falkensteiner Stara planina, Nikola Marković kaže da je ovaj hotel usavršio porodični koncept i da je kao takav već pozicioniran na tržištu regiona. U hotelu u svakom trenutku boravi preko stotinu dece kojima su na raspolaganju posebni hotelski sadržaji –all inclusive koncept gde sva deca od 4-10 godina imaju besplatnu grupnu školu skijanja, besplatan ski pas, besplatan najam ski opreme svaki dan u toku perioda boravka, ujedno i školu plivanja i 8 d bioskop i razne dnevne aktivnosti u hotelu i izvan njega. Ove godine postoji i celodnevna animacija i za decu i za odrasle.
Zahvaljujući takvom pristupu, u hotelu očekuju i dobar poslovni rezultat, koji će, ako je suditi po dosadašnjem delu sezone, takođe biti rekordan.
„Prethodne godine smo značajno unapredili letnju ponudu za naše posetioce, pa je ovaj hotel bio odlično posećen i u toku letnjih meseci. Iako je zimska sezona još uvek u toku, već razmišljamo o proleću i letu, pa i ove godine za naše posetioce pripremamo bogatu ponudu. Gosti našeg hotela uživaju u austrijskim standardima ugostiteljstva na srpski način u kontrolisanim uslovima za boravak mladih porodica i da u tom smislu u ovom trenutku postavljamo nove standarde u definiciji planinskog porodičnog odmora. Stara Planina je definitivno postala nezaobilazan deo srpske turističke ponude kako zimi tako i leti“ kaže direktor Nikola Marković.
Zimska sezona je još uvek u toku, pa je još rano za svođenje računa. U svakom slučaju, ovakvo interesovanje turista je pravi pokazatelj da u ovom turističkom centru postoji potreba za širenjem kapaciteta i izgradnjom novih hotela i skijaških staza. <


EKONOMIJA

kopsaonikMAJKL KIRBI: EU PLAĆA EKONOMSKE POSLEDICE KRIZE U UKRAJINI

Šef Delegacije Srbije u EU Majkl Devenport, govoreći o izgledima za rešavanje krize u Ukrajini, izjavio je da

 

 

 

vucic kopALEKSANDAR VUČIĆ NA KOPAONIKU: PENZIJE ČEKAJU OZDRAVLJENJE

Vučić je rekao da Srbija u odnosima sa MMF neće imati problema u delu koji se tiče fiskalne

 

 

 

rzsSAOPŠTNJE RZS: PROMET ROBE U TRGOVINI NA MALO

U januaru 2015. u odnosu na decembar 2014. godine, promet robe je manji u tekućim cenama za 24,4

 

 

biznisOD 3. DO 6. MARTA KOPAONIK BIZNIS FORUM: PRIORITET VLADE REFORMA JAVNIH PREDUZEĆA

Forum organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a okupiće 550 učesnika među kojima su predstavnici

 

dusan-vujovic-1406581725-542475DUŠAN VUJOVIĆ: SRBIJA JE JOŠ U SUFICITU

Paralelno sa programom sa MMF, dodao je Vujović, imamo i program sa Svetskom bankom za tri strukturna zajma.