Dodeljeno priznanje TOP 50

Dodeljeno priznanje TOP 50

07/02/2019 Off By BERB

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda, juče je, održana svečanost uručivanja priznanja dobitnicima izbora TOP 50 najbolje online stvari za 2018. godinu.

Redakcija PC Press-a već 22. godinu za redom organizuje TOP 50, koji je jedini zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji.
Nagrade bira žiri sastavljen od kolegijuma redakcije PC Press, i stručnog žirija kog ove godine čine Nataša Krstić profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, kao i predstavnici prošlogodišnjih dobitnika priznanja Branislava Gajić Stanojević suvlasnik i direktor Infostuda i Nikola Stojić urednik portala N1, a samo jednu nagradu bira publika.

Specijalna nagrada RNIDS dodeljena je domenu мотрио.срб.
Specijalna novoustanovljena nagrada Digital Biz – Unapređenje poslovanja kroz digitalnu transformaciju dodeljena je Yunet-u.
Specijalna, takođe novoustanovljena nagrada, Digital Edu – Unapređenje digitalnog obrazovanja dodeljena je kompaniji Endava.
Specijalna nagrada mCloud – Doprinos razvoju Webi IT zajednice dodeljena je wpserbia.rs.
Dve specijalne nagrade primila je Hristina Lazarević, direktor odnosa s javnošću i upravljanja kvalitetom Halkbanke Beograd, prvo priznanje je dodeljeno Halkbanci za kampanju na Facebook-u u 2018. a drugo Hristini Lazarević kao autoru najbolje Facebook kampanje u 2018. godini.
Specijalna nagrada za inovaciju dodeljena je kompaniji Generali Osiguranje Srbija, za proizvod osiguranje ekrana mobilnog telefona.

U okviru kategorije Vesti i mediji dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: bbc.rs, mondo.rs, pistaljka.rs, vice.com i beta.rs koja je i nosilac statue. Partner kategorije Vesti i mediji je Generali Osiguranje Srbija.
U okviru kategorije eMarkert dobitnici priznanja su : delfi.rs, limundo.com, n-sport.net, prodavnicaalata.rs i dijaspora.shop koja je i nosilac statue. Partner kategorije eMarket je MasterCard.

U okviru kategorije Poslovni i društveni servisi dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: cityexpert.rs, euprava.gov.rs, kamatica.rs, mojapijaca.rs i cenoteka.rs koja je i nosilac statue. Partner kategorije Poslovni i društveni servisi je YUNET.
U okviru kategorije Obrazovanje i kultura dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: edukacija.rs, kultivisise.rs, savremena-osnovna.edu.rs, naukakrozprice.rs i narodnimuzej.rs koji je i nosilac statue. Partner kategorije Obrazovanje i kultura je Endava.
U okviru kategorije Dom i zabava dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: lekarinfo.com, luxlife.rs, najboljamamanasvetu.com, savourytrips.com i balkanrock.com koji je i nosilac statue. Partner kategorije Dom i zabava je Doncafe.

U okviru kategorije Sport i (avan)turizam dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: putovanja.info, selo.rs, runawaytravels.rs, sportklub.rs i mozzartsport.com koji je i nosilac statue. Partner kategorije Obrazovanje i kultura je Halkbank Beograd.
U okviru kategorije Mobilne aplikacije dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: EON, Glook.me, Orion TV, Tehnomanija i RTS Planeta koja je i nosilac statue.
U okviru kategorije Facebook dobitnici priznanja su sledeće stranice: @enterijerstana, @nefa.namestaj, @LukovskaBanja i @ninonline koja je i nosilac statue.
U okviru kategorije Instagram dobitnici priznanja su sledeći profili: @lidlsrbija, @ig_belgrade i @harpersbazaarserbia koja je i nosilac statue.
U okviru kategorije LinkedIn dobitnici priznanja su sledeće stranice: /company/Homepage i /company/Nordeus koja je i nosilac statue.
U okviru kategorije Twitter dobitnici priznanja su sledeći nalozi: @veceivan i @NichimIzazvan koji je i nosilac statue.
U okviru kategorije YouTube dobitnici priznanja su sledeći kanali: Bakina kuhinja, Benchmark, #FT1P – Knjiški moljac i Mićko Ljubičić Official Channel koji je i nosilac statue.
Nagrada Glas publike je jedinstvena po tome što je od početka do kraja u rukama publike, koja prvo predlaže svoje omiljene sajtove, a zatim za njih glasa, a ove godine priznanje je odneo sajt eKapija.♦