“Jedan od pet miliona” : poruka ispred zgrade RTS: “Gotov je…”

“Jedan od pet miliona” : poruka ispred zgrade RTS: “Gotov je…”

03/02/2019 Off By BERB

Učesnici sinoćnog protesta građana Beograda “Jedan od pet miliona” prekrili su ulazna vrata Radio-televizije Srbije (RTS) plakatima na kojima su kao jedan spojena lica direktora javnog servisa Dragana Bujoševića i direktora televizije Pink Željka Mitrovića.


Sa razglasa je emitovan poziv Bujoševiću da podnese ostavku sa “mesta koje je uzurpirao”, kao i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću da se prestane sa “lažima predsednika Aleksandra Vučića kao da su istinite”.

Oko ulaza u zgradu RTS-a postavljena je traka “Cenzurisano”, a na platou te medijske kuće upaljene su baklje i postavljen veliki transparent “Gotov je”. Također, na vrata je zalijepljena stara poruka nekadašnjeg pokreta “Otpor” sa stisnutom pesnicom i porukom “Gotov je”.

Prethodno su članovi Pokreta ujedinjenih fantoma postavili ružičaste četke na vratima RTS-a sa poruka “Dragane Bujoševiću da se manje prljaš, poklon četke da se istrljaš”, “Da li ćeš obraz ili wc šolju, Pokret ujedinjenih fantoma to tebi ostavljana na volju”.

Na sledećoj poruci je postavljeno uputstvo “Iskorišćene četke poslati na Andrićev vijenac”.

Sve vreme je sa razglasa puštana špica “Dnevnika”, čule su se sirene koje zavijaju, a građani su skandirali “Vučiću, lopove”(Agencije).♦