Beograd: Sedmi festival evropskog filma

Beograd: Sedmi festival evropskog filma

31/01/2019 Off By BERB

Sedmi Festival evropskog filma otvoren je maja 2018. godine u Zaječaru i nakon gostovanja u još 13 gradova širom Srbije ovog meseca se završava projekcijama u Beogradu.

 

Pošto Rumunija predsedava Evropskom unijom, festival je sinoć otvorio rumunski film „Rođendan” koji je prikazan u prostorijama EU info centra. Moto festivala je „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost”. Festival je organizovan u okviru kampanje promocije kulturnog nasleđa, a njegova svrha je otkrivanje i istraživanje srpske i evropske kulturne baštine kroz film.

Tokom deset dana festivala, od sinoć pa sve do petka 8. februara, sa projekcijama koje počinju od 18 i 20 časova, beogradska publika biće u prilici da pogleda čak 27 filmova Starog kontinenta. Osim dugometražnih, biće prikazani i kratki igrani, dokumentarni i animirani filmovi.

Sve projekcije biće održane u EU info centru u Beogradu, a ulaz na sve projekcije je slobodan uz ulaznice koje je moguće rezervisati putem elektronske pošte ([email protected]) ili telefonom (011/4045-400).♦