Odgovor SZS na zahtev protesta upućen opoziciji

Odgovor SZS na zahtev protesta upućen opoziciji

25/01/2019 Off By BERB

 

Savez za Srbiju podržava građanske proteste od samog početka i oni su autentičan izraz građanskog nezadovoljstva načinom na koji aktuelna vlast vodi ovu zemlju, saopštio Savez za Srbiju i tako odgovorio na zahtev protesta upućen opoziciji.

Poslednji protest je pokazao da to nezadovoljstvo treba da se artikuliše u politički plan, da građani očekuju od nas iz opozicije da taj plan predstavimo i da žele garancije da će se on posle smene Vučića stvarno sprovesti.

Savez za Srbiju prihvata tu vrstu odgovornosti. Smatramo da su platforma SZS od 30 tačaka i dokument opozicije o izbornim uslovima dobra polazna osnova i da je prelazna vlada stručnjaka u kojoj neće sedeti niko od nas lidera opozicije najbolji garant da neće sve ostati isto kada smenimo ovo zlo.

U narednom periodu pozvaćemo i druge kolege iz opozicije, javne ličnosti, sindikate i udruženja građana kako bismo na ovim osnovama zajedno formulisali plan koji ćemo predstaviti javnosti i iza koga bi trebalo da stanemo svi zajedno kao što stojimo i hodamo zajedno na protestima prethodnih osam nedelja.

Pomenimo da će protest protiv aktuelne vlasti, pod nazivom “Jedan od pet miliona” biće održan sutra u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a na skupu će govoriti profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić i bivši sudija vrhovnog suda Zoran Ivošević.

Posle govora okupljeni će poći u protestnu šetnju pod nazivom “Putem zahteva Jedan od pet miliona” centralnim gradskim ulicama: Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom i Ulicom kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.♦