Dodeljene nagrade Medija centra “Odbrana”

Dodeljene nagrade Medija centra “Odbrana”

24/01/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Povodom dana Medija centra “Odbrana” danas je u svečanoj sali Doma vojse proslavljena 140 godišnjica vojne štampe.

Ministar Odbrane Akeksandar Vulin rekao je da 140 godina pisanja znači 140 godina pamćenja:

– Srbi su skromni i nikada nisu raspravljali ili se hvalili o nekim stvarima koje su jasna istina. Smatrali su da se to jednostavno – zna. Zbog toga smo danas doživeli da se u svetu pravi revizija Prvog svetskog rata i poistovećuju sve žrtve i agresora i napadnutih. Zbog toga što smo ćutali danas moramo ponovo da dokazujemo o 20 hiljada zaklane dece u Jasenovcu, dok potomci ubica tvrde da je Jasenovac bio logor rada i zabave. Ove godine obeležavamo i dvadeset godina od NATO agresije. To ćemo evocirati bez stida i straha. Prošlo je dvadeset godina od oduzimanja KiM. Setićemo se svake žrtve, jer su sve žrtve NATO agresije nevine.

Ministar Vulin zaključio je da dvadeset godina nismo ratovali i da više nećemo voditi ni jedan rad.

Na svečanosti su uručene novinarske nagrade “Ivan MarkoviĆ” za izveštavanje o Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u prošloj godini i najboljim saradnicima MC “Odbrana”.

TV prenos vojne vežbe Vek pobednika 1918 do 2018 prvog programa RTS dobio je prvu nagradu za najbolje izveštavanje. Posebnu nagradu dobila je Politika za temu nedele “Dvadeset godina od Kumanovskog sporazuma” . Posle svečanosti otvorena je izložba o 140 godina vojne štampe.♦