Vuk Jeremeić: Vučić se pred Putinom ponašao kao Srećko Šojić

Vuk Jeremeić: Vučić se pred Putinom ponašao kao Srećko Šojić

23/01/2019 Off By BERB

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da veruje da će protesti u Srbiji uskoro ući u drugu fazu u kojoj je “potrebno da se svi učesnici dogovore oko precizno arikulisane političke platforme”, prenosi agencija Beta.

 

– Stav Narodne stranke je da nipošto ne bi trebalo da se učestvuje na izborima pod ovakvim okolnostima, kao i da je neophodno da se bojkotuje rad od režima zarobljenih i zloupotrijebljenih institucija, pre svega Narodne skupštine. Moramo u našim zahtevima da budemo ujedinjeni, kao građani, bez obzira da li smo politički aktivni ili ne”, rekao je Jeremić za televiziju Naša Balkan TV.

Jeremić je podsetio da se Narodna stranka zalaže za lustraciju, zakon o poreklu imovine i uvođenje specijalnog tužilaštva za visoku korupciju, kao i za najstroge kazne za sve koji su zloupotrebili službene položaje i bavili se kriminalnim aktivnostima.

Vuk Jeremić je ocenio da nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića na međunarodnoj pozornici “sve više poprima oblik televizijske sapunice u žanru urnebesne parodije”, i da je ponašanje Vučića prema Vladimiru Putinu tokom njegove nedavne posete Beogradu bilo “degutantna kombinacija prostakluka i servilnosti”.

– Vučić se u višesatnom prenosu na RTS-u pred Putinom ponašao kao Šojić – samo je još falilo da pokuša da ga odžepari. Pitanje je da li bi i sam Lane Gutović ( glumac koji glumi imaginarni lik Srećka Šojića) mogao da tako nešto ponovi pred kamerama”, rekao je Jeremić.♦