MARKO ĐURIĆ: NIJEDNO ZLODELO NAD SRPSKIM STANOVNIŠTVOM NIJE RASVETLJENO

28/02/2015 Off By

Kolegama u Prištini, umesto što se često bave politikanstvom i izjavama da je Kosovo „lider u regionu u borbi protiv radikalizma, verskog ekstremizma i terorizma“, da će tužiti Srbiju za genocid i sl. bilo bi daleko korisnije da se postaraju da njihova administracija preduzme odlučne korake kako bi bili sprečeni napadi na Srbe, njihovu imovinu, crkve i groblja, te da kazne počinioce incidenata


 

marko282

Press služba Kancelarije za KiM

 

IZJAVA direktora Kancelarije za KiM Marka Đuricá povodom napada na putnički autobus, koji se noćas dogodio kod mesta Banjica na Kosovu i Metohiji:

“U trenutku kada Vlada u Beogradu ulaže maksimalne napore da dođe do normalizacije života na Kosovu i Metohiji, izgleda da za tim nema ili istinske volje ili sposobnosti druge strane, koja 16 godina ne može da garantuje bezbednost i obezbedi elementarne civilizacijske uslove za iole normalan život i kretanje na Kosmetu.
Ohrabreni činjenicom da nijedno zlodelo počinjeno nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji do sada nije rasvetljeno, kao i dosadašnjim permanentnim nečinjenjem kosovske policije i drugih organa, počinioci i ovog vandalskog akta ponovo su poslali poruku srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji – proteranima da se ne vraćaju, a onima koji su ostali da što pre odu.
Kolegama u Prištini, umesto što se često bave politikanstvom i izjavama da je Kosovo „lider u regionu u borbi protiv radikalizma, verskog ekstremizma i terorizma“, da će tužiti Srbiju za genocid i sl. bilo bi daleko korisnije da se postaraju da njihova administracija preduzme odlučne korake kako bi bili sprečeni napadi na Srbe, njihovu imovinu, crkve i groblja, te da kazne počinioce incidenata.
Društvo u kome vlada tolerancija se, takođe, ne stvara represivnim merama, već iskrenim i doslednim radom na stvaranju društvene klime u kojoj vandalski činovi, poput kamenovanja autobusa, neće biti negovani kao nacionalni folklor, već će biti sramota koja nailazi na opštu osudu. Napad kamenicama na autobus sa srpskim putnicima kod mesta Banjica još jedan je od podsetnika da smo na Kosovu i Metohiji daleko od takvog društva.
Pokrajinski organi u Prištini bi za početak morali da se jasno ograde od ovakvih napada, jer u suprotnom daju prećutnu podršku mržnji i nasilju. Potom se moraju preduzeti iskrene i vidljive mere kako bi se slični incidenti predupredili, a odgovorni kaznili.”<


DOGAĐAJI

tuzbaŠUTANOVAC TUŽI GAŠIĆA

Bivši ministar odbrane je dodao da se na tužbu sudu odlučio zbog toga što je Gašić u više

 

stojanovicINTERPOL TRAŽI POSLANIKA MIOMIRA STOJANOVIĆA

Stojanović je ocenio da je podizanje optužnica za ratne zločine direktna posledica odluke UN da se formira sud

Sajam nautikeOTVOREN SAJAM NAUTIČKOG TURIZMA, LOVA I RIBOLOVA

Na sajmu u Beogradu danas je 70 domaćih i stranih izlagača prikazalo 80 plovila. Najveća i najskuplja jahta,

LSV252OMLADINA LSV PIŠE PISMA MINISTRU PROSVETE SVE DOK NE ODGOVORI!

Verujemo da ste upoznati s činjenicom da se u Srbiji studenti na državnim i privatnim fakultetima školuju za