CKS: Održan delikatesni ponedeljak!

CKS: Održan delikatesni ponedeljak!

15/01/2019 Off By BERB

Crveni krst Srbije juče, 14. januara 2019. godine u Kulturnom centru Grad, Braće Krsmanovića 4, priredio je Delikatesni ponedeljak.

 

Radi se o promociji kuvara „Lužničći recepisi“ koji je izrađen u okviru mikro-projekta sprovedenog od strane organizacije Lužničke rukotvorine ŽEC, a u okviru regionalnog projekta “Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba”, kojim koordinira Crveni krst Srbije.
.
Delikatesni ponedeljak predstavlja promociju kuvara „Lužničći recepisi – kako su kuvale naše bake“, ali pre svega on predstavlja i promociju doprinosa starijih žena u društvu.



Projekat je sprovođen u Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji a aktivnosti su uključivale ojačanje mreža organizacija civilnog društva kako bi se osnažio njihov zagovarački kapacitet i strateški planovi, istraživanja u svih pet država, javne kampanje zasnovane na prikupljenim podacima kojima je podržana ideja o boljem uključivanju starijih u društvene tokove i odlučivanje, obuke starijih u zajednicama na temu ljudskih prava i pristupanja njihovim zagarantovanim pravima, kao i podrška lokalnim organizacijama civilnog društva u inicijativama za uključivanje starijih u zajednici. Celokupnim projektom u svih pet zemalja koordinirao je Crvenni krst Srbije(Press CKS).♦