Dan Republike Srpske: I Ana Brnabić među zaslužnima!

Dan Republike Srpske: I Ana Brnabić među zaslužnima!

09/01/2019 Off By BERB

 

Željka Cvijanović, predsednica Republike Srpske jutros je u Banjojluci, povodom 9. januara dana RS odlikovala zaslužne institucije i pojedince.

 

Cijanovićeva je tim povodom rekla da joj je zadovoljstvo što”obilježavamo još jedan dan Republike u miru, stabilnim okolnostima, i političkim i ekonomskim”.

Reekla je da je zahvalila svima onima koji su dali svoj doprinos na jačanju RS-a i onima koji su pomogli da RS, kako je rekla, bude vidljivija.

Prisutnima se obratila i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koju je Cvijanović odlikovala ordenom RS na lenti.

-Odnos između RS-a i Srbije, rekla je Brnabićeva -baziran je na međusobnoj brizi i podršci. Ne samo na rečima, već i na konkretnim projektima, izgradnji i obnovi škola, obdaništa, bolnica, puteva…

– Ovo odlikovanje je za mene posticaj za još ozbiljniji i vredniji rad u korist našeg naroda i svih građana drugih nacionalnosti.

Potsetimo je Orden Republike Srpske ustanovljen 1993. godine. Među dobitnicima su bivši predsednik RS Radovan Karadžić, komandant Glavnog štaba VRS Ratko Mladić, potpredsednici Republike Srpske Biljana Plavšić i Nikola Koljević, nekadašnji predsednik Skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik, predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, Boris Tadić, Vojislav Koštunica i drugi.♦