Skupština PKS: Dobre vesti za privrednike

Skupština PKS: Dobre vesti za privrednike

14/12/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Četvrtu skupštinu Privredne komore Srbije, predsednik Komore Marko Čadež i premijerka Ana Brnabić obrdovali su dobrim vestima.

 

Smanjiće se porezi, omogućiti privrednicima da učestvuju u donošenju zakona i oni će se izjednačiti sa stranim investitorima u raznim beneficijama. Već ove godine Vlada je usvojila osamdeset posto predloga koje su dali privrednici. PKS već učestvuje u radu Saveta za BTP. Predsednik Čadež se pohvalio da se ove godine četiri puta više privrednika obratilo Komori sa raznim pitanjima a 25.000 kompanija je primilo u goste funkcionere Komore.
Korisno je bilo i uvođenje dualnog obrazovanja. Više od 600 komppanija ponudilo je da se bavi obukom u dualnom obrazovanju.
Ana je rekla da je lane i od stranih investitora došlo 2.5 milijarde evra, a ove godine je to za 10 posto više. Najavila je veću pažnju za mala i srednja preduzeća i porodične firme. Zato su i u školama uvedeni predmeti o preduzetništvu.
Premierka je zadovoljna podatkom da je Srbija među šest zemalja u Evropi sa najbržim rastom BTP.
Ona kaže da tremelje za ovakav rast postavila bivša vlada, a ova vlada pravi drugi korak.
Ani je najvažnija modernizacija elektronske uprave koja obezbeđuje jasniji rad u korist privrede.
Premijerka je danas potpisala dogovor da Srbija postane punopravna članica CEBNA (nuklearna istraživanja) i ako još nije punopravna članica EU. Ona je za sada jedina od bivših jugoslovenskih republika koja je postala članica ove organizacije.
Danas je potpsala sa svetskim Ekonomskim forumom sporazum o saradnji koji pokazuje da i ovaj Formum i Srbija imamju iste poglede na privredu.♦