Odluka o izlasku iz zatvora trojice Srba osumnjičenih za ubistvo Ivanovića – u ponedeljak

Odluka o izlasku iz zatvora trojice Srba osumnjičenih za ubistvo Ivanovića – u ponedeljak

11/12/2018 Off By BERB

 

Odluka o pritvoru trojice Srba osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića biće doneta u ponedeljak, 17. decembra, prenosi prištinski portal Insajderi.

 

U ponedeljak, u 11 časova ponovo se odlučuje o pritvoru trojice Srba osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića. Okrivljeni će se ponovo pojaviti pred sudom koji će razmotriti odluku o određivanju pritvora s obzirom na to da je Apelacioni sud vratio prvostepenu odluku na ponovno odlučivanje.

Trojici okrivljenih, Osnovni sud u Prištini, prvobitno je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Tužilac Sulj Hodža potvrdio je ovu vest, prenosi Insajderi.

Apelacioni sud u Prištini, 6. decembra, vratio je odluku o pritvoru trojice Srba iz Severne Mitrovice osumnjičenih da su povezani sa slučajem ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića na ponovno odlučivanje.

„Prema proceni Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao jasne razloge za odlučujuće činjenice u vezi s osnovanom sumnjom da su okrivljeni počinili krivična dela pod istragom, teško ubistvo i otkrivanje službene tajne,“ stajalo je u obrazloženju suda.

Osnovni sud, navodi se, mora da traži od Tužilaštva da uz zahtev za pritvor priloži sve dokaze na koje se poziva, posebno one koji se odnose na opravdanu sumnju.

Trojica Srba uhapšeni su u akciji specijalne jedinica Kosovske policije 23. novembra, u zoru u Severnoj Mitrovici.

Hapšenje, odnosno kako su i srpski predsednik Aleksandar Vučić, kao i on sam objasnili javnosti, izbegao je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, kao četvrti osumnjičeni. U vezi sa istim slučajem u 48-časovnom pritvoru bila je i dugogodišnja sekretarica i prijatelj Olivera Ivanovića Silvana Arsović, koju su kosovski organi po treći put ispitivali. Razlog su bile nadzorne kamere koje, kako se ispostavilo, nisu radile u vreme ubistva, naveli su u stranci ubijenog Olivera Ivanovića.

Kosovski i srpski organi se uzajamno već mesecima optužuju za nesaradnju na ovom slučaju. Krizni štab Srpske liste danima organizuje proteste protiv ovih hapšenja, kao i podizanja carinskih dažbina na 100 odsto za proizviode iz Srbije.♦