SAJAM TURIZMA UZ REKORDNU POSETU POTVRDIO LIDERSKU POZICIJU

23/02/2015 Off By

Potvrda značaja Sajma turizma za ekonomiju i srpsku privredu data je i prepoznata od strane države. Sajam je otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a veliku podršku i angažman tokom manifestacije pružili su Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali


sajam232
Ivana Viskovic, Prerss služba Sajma

NA Beogradskom sajmu u fantastičnoj atmosferi završen je 37. Međunarodni sajam turizma. Najveći turistički događaj u ovom delu Evrope protekao je u duhu promocije najlepših vrednosti svih kultura i naroda sveta i afirmaciju bogate simbolike putovanja.
Nastavljen je trend rasta ove manifestacije u svim parametrima, od organizacionih, sadržajnih, biznis aspekta, poslovnih susreta i ugovorenih poslova tokom sajma do broja posetilaca koji ovu manifestaciju sa nestrpljenjem iščekuju iz godine u godinu.
Tradicionalno, četiri sajma odvijala su se paraleleno, uz zajedničku ideju i stremljenja da doprinesu jačanju turističke privrede Srbije koja ima veliki potencijal: Sajam turizma, Sajam hotelsko- ugostiteljske opreme HORECA, Sajam vina BEWINE i Sajam suvenira.
Potvrda značaja Sajma turizma za ekonomiju i srpsku privredu data je i prepoznata od strane države. Sajam je otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a veliku podršku i angažman tokom manifestacije pružili su Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Tokom Sajma turizma potpisano je nekoliko sporazuma o saradnji i sklopljen značajan broj poslovnih dogovora i aranžmana.
Veoma zapažen nastup na sajmu ostvarili su Ujedinjeni Arapski Emirati što je još jedan pokazatelj dobrih međudržavnih odnosa i kvalitetne ekonomske saradnje.
Sajam turizma i prateće manifestacije ove godine postavili su novi rekord u poseti. Sajmove je posetilo 70 hiljada ljudi i oko 5 hiljada posetilaca iz inostranstva.
Atraktivna manifestacija okupila je sve učesnike turističke i ugostiteljske privrede, a posetiocima ponudila “ceo svet na jednom mestu”.
U šest hala Beogradskog sajma više od 1100 izlagača iz celog sveta predstavilo je svoju turističku ponudu, kulturu i običaje, vina i specijalitete kojim očaravaju turiste i goste.
Zadovoljstvo je postignuto kod posetilaca koji na Sajam turizma svakog februara dolaze kako bi iskoristili eksluzivne sajamske pogodnosti i bukirali letnje aranžmane birajući iz sveobuhvatne i premijerne ponude svih predstavljenih agencija i turoperatera.

Regionalni i međunarodni karakter ove manifestacije potvrđuje činjenica da sve veći broj izlagača i posetilaca dolazi iz svih delova sveta u želji da prisustvuju jedinstvenom događaju koji na jednom mestu okuplja ljude sa zajedničkim interesovanjima.
Sajam turizma pozicionirao je Srbiju kao značajnu turističku destinaciju l jedinstveni kutak Evrope sa bogatim etnološkim nasleđem, prirodnim potencijalima i kulturnim bogatstvom. Srbija je predstavljena kroz brojne programe i prezentacije kao zemlja pogodna za investicije, poslovne susrete, kongrese i seminare, ali i za obilazak, odmor, rekreaciju i oporavak, adrenalinske avanture, šoping i zabavu.
Turističke organizacije Srbije, Beograda i svih gradova zemlje, u hali 4 Beogradskog sajma na najlepši način su posetiocima i inostranim gostima prezentovali ono najbolje sa ovih prostora, posebno tokom gastronomskog vikenda pod sloganom “Taste Serbia”.
Prezentacije, promocije, konferencije, prateći programi i kosmopolitski duh učinili su prestonicu Srbije- Beograd, Beogradski sajam i Sajam turizma centrom sveta u toku 4 sajamska dana i rezultirali velikim interesovanjem javnosti i predstavnika medija za ovu manifestaciju.
Veliko interesovanje za sajmove vladalo je i od strane medija. Akredivano je oko 1000 novinara, među njima i veliki broj iz inostranstva: Rusije, Turske, Slovačke, Mađarske, Kine, Holandije, Nemačke, Kanade, Hrvatske, BIH, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske, Irana… <


EKONOMIJA

Zakon_o_racunovodstvu_SAOPŠTENJE MINISTARSTVA FINANSIJA: ZAKON O RAČUNOVODSTVU U NAJBOLJEM INTERESU PREDUZEĆA I GRAĐANA

Rok za predaju izveštaja za statističke i druge potrebe je, izuzetno, u ovoj godini 31. mart (redovni je

 

sajamBEOGRAD: OD SUTRA SAJAM TURIZMA, VINA I HOTELIJERA

Prvi put na Sajmu nastupa Udruženje vinara Šumadije i Udruženje vinara Republike Srpske. Pod okrljem organizacije Vina Croatia

 

 

vucic-printskrin-1KONFERENCIJA ZA MEDIJE ALEKSANDRA VUČIĆA: ODBIJENA PONUDA ESMARKA

Vučić kaže da je pravi razlog odustajanja od privatizacije u tome, što kupci nisu dali garancije da će

 

iznbsIZVRŠNI ODBOR NBS: KAMATNA STOPA I DELJE 8 ODSTO

Izvršni odbor je konstatovao i da se negativni efekti poplava postepeno smanjuju na šta upućuje oporavak ekonomske aktivnosti,