VOJISLAV ŠEŠELJ, MLAĐI – Iver ne pada daleko od klade

VOJISLAV ŠEŠELJ, MLAĐI – Iver ne pada daleko od klade

06/12/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Radikali su danas nastavili paljbu neproverenih podataka o Rasimu Ljajiću. Započeo je Šešelj mlađi pitanjem Nebojši Stefanoviću kada će se izjasniti o potpredsedniku Vlade Ljajiću:

– Dali je moguće da nije dovoljno što su poslanici SRS utvrdili da se on bavi trgovinom narkotika, kriminalom i švercom i da je razgovarao o likvidaciji Vojislava Šešelja u Britanskoj ambasadi? Kada će Vlada da oduzme imunitet Ljajiću? Zašto je on toliko važan za vladajuću koaliciju? Nemojte čekati da se on smiluje i sam ode posle osamnaest godina vlasti. Pozabavimo se njegovim aferama dok je na vlasti i dok pravi saveze sa Sulejmanom Ugljaninom.

Milorad Mijatović odgovorio je na ove klevete pitanjem do kada će se osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju dozvoljavati da sedi u skupštinskim klupama:
– Ovo je jedini parlament u Evropi koji drži čoveka sa pravosnažnom presudom Haškom tribunala za ratne zločine. I pored toga on vodi harangu protiv potpredsednika Ljajića. Ove laži građani prepoznaju. Kada analiziram šta priča Vojislav, šta mlađani Šešelj zaključujem da iver ne pada daleko od klade. Ministar Stefanović več je odgovorio da nema saznanja o krivičnim delima Ljajića.

 

Onda Vojislav vadi neku fotokopiju i na lošem engleskom čita naslov te navodne novine i izmišlja afere. Pošto javnost ne reaguje, na red dolazi Britnska ambasada i izmišljotina o planu za ubistvo Šešelja, koji je davno prošlo vreme u politici Srbije. Što bi se reklo u mom gradu Sarajevu gde sam odrastao i gde je Vojislav rođen, to “ni pas sa maslom ne bi pojeo”. Vojislav je uistinu doktorirao i diplomirao Opšto narodnu odbranu i društvenu samozaštitu, ja to cenim jer je to tada bila ozbiljna nauka. Ali se čudim što je jedan Doktor pao na tako niske grane, Ja Radikale više i ne očekujem u parlamentu, ovo su im poslednji trzaji. Srbiji su svojom politikom naneli neizbrisive štete.

Vjerica Radeta u napadu na Ljajća nije pomenula Englesku – već Američku ambasadu čijom pomoću bi se, navodno likvidirao Vojislav Šešelj. Mijatović je rekao da je bespredmetno odgovarati na ovakve gluposti i laži.♦

Ali tu nije bio kraj. Vjerica Radeta tvrdi da joj se javljaju ljudi iz Novog Pazara:
– Pre svega ćerka prvog vlasnika fabrike “Opcija” koji je umro zbog stresova kada mu je Lajić oteo fabriku i prodao je nekom svom prijatelju Italijanu.

Radikalu su na potezu napada imali i Tomu Nikolića. Radikalka Ružica Nikolić se plaši da će sredstva odvojena za kancelariju Nacionalnog saveta Tome Nikolića biti pročerdana. Mislim da će se ovaj novac potrošiti za finansiranje Tome Nikolića i njegove vile.♦