SKUPŠTINA SRBIJE: Opozicja potrošila vreme – ostali samo poslanici pozicije!

SKUPŠTINA SRBIJE: Opozicja potrošila vreme – ostali samo poslanici pozicije!

05/12/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Danas u Skupštini Srbije nije bilo gužve, jer je opozicja potrošila svoje vreme pa su se za reč javljali samo poslanici pozicije. Zato je odmah u oči pala diskusija Marka Đurišića (slika gore), opozicionara koji se našao među pozicijom:

– Zloupotrebljeni su podaci koji su morali da budu zaštićeni zakonom o zaštiti podataka ličnosti. Odakle predsedniku SNS adrese svih penzionera? Predsednik je najavio izgradnju fudbalskog stadiona vrednog 150 miliona evra. Sada u budžetu vidimo da je za to predviđeno 250 miliona evra, pa predsednik je najvio još osam stadiona.
Nemanja Šarović iz SRS koja je već optužena da radi za vladajuću stranku pokušao je danas da se predstavi kao opozicija. Odmah je napao Maju Gojković, koja je nešto šaputala sa Sinšom Malim:
-Apsurdno je da ja govorim o zakonu ako me ne slušaju. Pitam ministra finansija zašto još nema zakona o utvrđivanu porekla imovine? Od 2012. godine obećali ste ga više puta. Taj je zakon neophodan da bi se legalno obračunavali sa predstavnicima bivšeg režima, koje svakodnevno nazivate lopovima. Ali, ne činite ništa da ih privedete pravdi, utvrdite ko je i koliko krao i da ukradne iznose vratite građanima Srbije. Čini mi se da vi ne želite taj zakon , da se plašte da bi on doneo mnogo problema i u vašim redovima. Na političkoj sceni je mnogo optužbi, ali se stvari ne rešavaju. Nama je potrebno da ove optužbe dobju epilog. Da se zna ko je u pravu a ko nije jer postaje sve jasnije da namerno izbegavate raspravu o svim temama. Ono što radite sa “žutima” je samo način da odložite ozbiljne razgovore.
Na sve to je Siniša Mali odgovorio da postoji radna grupa funkcionera Ministarstva pravde, Finansija i Poreske uprave koja dovršava tekst ovog zakona.
Poslanik Ivan Kostić smatra da Zakon o centralnom registru predviđa prevelike kazne za preduzetnike – od milion ipo dinara duplo veće nego ranije. On kaže da je to način da se oni pljačkaju.
Marija Janjušević rekla je da u Sečnju direktorka Centra za socijalni rad ucenjuje primaoce socijalne pomoći da će im je ukinuti ako ne glasaju za SNS.♦