ZAEV DEMANTUJE OPTUŽBE DA JE ZNAO ZA BEKSTVO GRUJEVSKOG: Taman posla, da smo zajedno to dogovarali

ZAEV DEMANTUJE OPTUŽBE DA JE ZNAO ZA BEKSTVO GRUJEVSKOG: Taman posla, da smo zajedno to dogovarali

26/11/2018 Off By BERB

 

Zoran Zaev demantovao je medijske navode da je sa Gruevskim komunicirao neposredno pre nego što je ovaj napustio Makedoniju

 

-Istraga će otkriti detalje bekstva bivšeg premijera Nikole Gruevskog, ali ostaje pitanje kako su četiri zemlje, naši prijatelji, to dozvolile, naveo je aktuelni premijer makedonske Vlade Zoran Zaev.

Zaev je poručio da “javnost očekuje da veoma brzo bude informisana šta se tačno dogodilo u Makedoniji u vezi sa bekstvom bivšeg premera”, prenosi MIA.

-Mene je informisalo Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije i znam dokle se stiglo i verujem da će veoma brzo javnosti biti saopšteni detalji o tome šta se događalo u Makedoniji, budući da znamo šta se događalo u – Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji i Mađarskoj”, rekao je Premijer:

-Ostaje pitanje kako to da su naši prijatelji, četiri zemlje, to dozvolile i svakako ostaje pitanje u vezi sa te tri zemlje članice NATO-a, koje se vode vladavinom prava, kažem to pod navodnicima, u vreme kada je makedonsko društvo, makedonski parlament ozbiljno usredsređen s ogromnom inspiracijom na pravo da se postane članicom EU i NATO-a, da mu se desi”, rekao je Zaev.

Uz reči “taman posla” demantovao je medijske navode da je sa Nikolom Gruevskim komunicirao neposredno pre nego što je ovaj napustio Makedoniju, dodajući da je tu informaciju već demantovao u medijima koji su je objavili.

“Taman posla, ispašće još da smo se zajedno to dogovarali. Otkako sam postao premijer, godinu i po dana, sa gospodinom Gruevskim nemam nikakve kontakte”, naveo je Zaev.♦