KRUŠEVAC: Batinaši teško povredili Borka Stefanovića

KRUŠEVAC: Batinaši teško povredili Borka Stefanovića

24/11/2018 Off By BERB
Lider Levice Srbije Borko Stefanović i još dvojica stranačkih kolega napadnuti su sinoć u Kruševcu, potvrđeno je medijima u Savezu za Srbiju.


Na društevnim mrežama pojavile su se fotografije Stefanovića krvavog i sa povredama glave, kao i fotografije Stefanovića iz zdravstvene ustanove.

Stefanović je u Kruševcu sa stranačkim kolegama bio na tribini Saveza za Srbiju.

Levica Srbije inače jedna je od osnivača opozicionog Saveza za Srbiju.
Predsednik Levice Srbije i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Borko Stefanović i aktivisti Levice Boban Jovanović i Marko Dimić brutalno pretučeni danas u Kruševcu od strane “batinaša naoružanih šipkama” uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju.

Usled težih povreda glave, Borko Stefanović je prevezen u Urgentni centar, Jovanoviću su izbijena dva zuba i rasečena usna, dok je Dimić zadobio više udaraca u glavu.

Aleksandar Vučić obavestio medije da su uhapšene osobe osumnjičene za napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića.
“Srbija je pravna država, a osobe koje su učestvovale u napadu su uhapšene. Napadnuti imaju lakše povrede. Država je reagovala hitno, obavila svoj posao, pokazala da nije banana država”, rekao je Vučić nakon sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i ministrima održanom povodom situacije na Kosovu.

Kako je navedeno, grupa batinaša naoružanih šipkama presrela je Stefanovića ispred MZ Rasadnik u Kruševcu, oborila ga na asfalt i besomučno tukla. Pošto su Stefanoviću u pomoć pritrčali Jovanović i Dimić, napadači su se obrušili i na njih.

Iz Saveza su naveli da je napad na članove Saveza za Srbiju posledica najprljavije hajke koju režim svakodnevno vodi protiv političkih neistomišljenika.

“Uzurpirajući gotovo cjelokupan medijski prostor, kukavički crta metu na ledja svakog ko se usudi da misli drugačije, a sa jezika mržnje sada su prešli štangle i razbijanje glava”, naveli su iz Saveza.♦