NARODNO POZORIŠTE: Dostojanstven protest glumaca

NARODNO POZORIŠTE: Dostojanstven protest glumaca

08/11/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Večeras je pred Narodnim pozorištem bilo policije, a najavljivali su se veći sukobi. Ali je štraklk upozorenja sindikata Narodnog pozorišta protekao veoma kulturno i u miru. Trajao je 60 minuta, organizovan je radi nezdovoljstva glumaca ponašanjem direktora Dejana Savića.

Glumci traže njegovu neopozivu ostavku. Zameraju mu što u novinama daje izjave protiv člnova Drame Narodnog pozorišta, zbog nesavesnog poslovanja i narušavanja ugleda pozorišta. Kažu da su uslovi rada voma teški, da on ne poštuje sindikate i radnike, da vređa njihovo dostojanstvo.
Dejan Savić se nije pojavio na protestu, ali je došao ministar kulture Vladan Vukosavljević. On je veoma diplomatskim rečima zamolio glumce da pričekaju odluku koju će, navodno, veoma brzo doneti Vlada. Kaže da je u stalom dogvoru sa Premijerkom i da je od prvenstvenog značaja za Srbiju Narodno pozorište , Narodna biblioteka i Narodni muzej.
Pitakala sam Minstra da li je on na strani glumaca ili upravnika Dejana Savića. Po osmehu koji mi je uputio shvatila sam da je na strani glumaca.♦