UPOZORENJE IZ BEOGRADA: Brnabićeva šalje pismo svim vladama sveta

UPOZORENJE IZ BEOGRADA: Brnabićeva šalje pismo svim vladama sveta

08/11/2018 Off By BERB

 

Na današnjoj sednici Vlade, predsednica Vlade Ana Brnabić, zatražila je da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koje će ona u ime Vlade Republike Srbije poslati predsednicima vlada svih zemalja na svetu.

 

Ovim pismom Brnabićeva će ukazati na odluke i ponašanje Privremenih institucija samouprave u Prištini kojima se u potpunosti i kontinuirano krše svi postignuti dogovori, regionalne inicijative i međunarodni sporazumi, pa čak i dokumenti koje su Privremene institucije same donosile i usvajale, kao što je Ustav tzv. “Republike Kosovo”.
Pismom Vlada Srbije želi da skrene pažnju i upozori pojedinačne zemlje na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine. Ukazaće i na namerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga u trenutku kada Srbija ulaže maksimalan napor za njegovo intenziviranje u cilju dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog dela Evrope. Predsednica Vlade je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom sveta pojača kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i obezbedila što veća sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji (Press Vlada).♦