PACOLI (I DALJE) PRETI: Srbija će platiti ponašanje prema Kosovu

PACOLI (I DALJE) PRETI: Srbija će platiti ponašanje prema Kosovu

07/11/2018 Off By BERB

 

Prvi zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli ocenio je da je odluka Vlade Kosova o uvođenju mera na uvoz roba iz Srbije i BiH primena reciprociteta u odnosima.

 

Pacoli je naveo i da je to poruka Srbiji da shvati da će za svako negativno ponašanje “platiti cenu”.

“Već duže vreme informišem evropske institucije o skandaloznom ponašanju Srbije i njenih institucija protiv ljudskih prava i ekonomskih sloboda građana Republike Kosova. Već duže vreme na forumima, na svim sastancima, skrećem pažnju na skandalozno ponašanje srpske diplomatije, tačnije na propagandu i lažne vesti nedemokratskog režima u Srbiji”, napisao je Pacolli na Fejsbuku. On ističe kako duže vreme ponavlja da će ovakvom skandaloznom i antievropskom ponašanju Srbiji doći kraj, i da za sve postoji kap koja prelije cašu.

“Upravo je odlukom Vlade Republike Kosova o uvođenju mera na uvoz iz Srbije završeno strpljenje”, napisao je Pacoli. Vlada Kosova usvojila je u utorak odluku o uvođenju takse od 10 odsto za uvoz robe koja se proizvodi u Srbiji i Bosni i Hercegovini, sa izuzetkom one koju proizvode evropske i druge kompanije (Agencije).♦