RASPISAN KONKURS ZA PRIJEM UČENIKA I KADETA U VOJNE ŠKOLE

16/02/2015 Off By

Najavljujući konkurs za vojne škole, rektor Univerziteta odbrane general-major dr Mladen Vuruna istakao je da će kadeti koji uspešno završe školovanje u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije, što znači da ih čeka siguran posao


dru-vojna-akademija
Press služba Ministarstva

KONKURSI za prijem učenika i kadeta u vojne škole otvoreni su 16. februara i trajaće do 31. marta 2015. godine. U Vojnu gimnaziju biće primljeno 90 učenika, u Vojnu akademiju 99 kadeta, dok će na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biti primljeno 25 kadeta.
Mladići i devojke koji žele da konkurišu za upis u vojne škole, potrebno je da podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka. Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.
Najavljujući konkurs za vojne škole, rektor Univerziteta odbrane general-major dr Mladen Vuruna istakao je da će kadeti koji uspešno završe školovanje u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije, što znači da ih čeka siguran posao.
Vojna akademija i Vojna gimnazija će, za vreme trajanja konkursa, svake subote organizovati akciju „Otvorena vrata“. Tada će svi zainteresovani biti u prilici da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, dok će im zaposleni pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada.
Za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbeđeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije, kao i celokupna nastavna literatura, kapaciteti Sportskog centra, biblioteke, internet centra.
Po završetku školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje koje je propisano akreditovanim studijskim programima. Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA primaju se u profesionalnu vojnu službu i proizvode u čin potporučnika odgovarajućeg roda – službe.<


DOGAĐAJI

573530_vucic-venac01foALEKSANDAR VUČIĆ: SRBIJA NA DOBROM PUTU

Ponosan sam na činjenicu što možemo bar malo da učinimo za svoju zemlju, da ona bude još bolja,

pekaraZAHTEV LSV: DRŽAVA DA ZAŠTITITI SMAJILA MAŠIĆA!

  Prošlo je četiri meseca nakon odvratnog napada na objekte u nekoliko gradova i mesta u Vojvodini čiji

142cksCRVENI KRST SRBIJE PRIKUPLJA POMOĆ STANOVNIŠTVU MAKEDONIJE

Novac se može donirati donacijom od 50 dinara upućivanjem SMS poruke na humanitarni broj 2002 opredeljen zajednički od

policajacPOLICAJAC GORAN KOVAČEVIĆ IZAŠAO IZ BOLNICE

Prisećajući se događaja od 11. februara, kada je sa kolegama Milošem Đorđićem (1987) i Miloradom Dejanovićem (1989) pokušao