PODGORIČKA SKUPŠTINA: Stiže 200 Srba iz zapadne Srbije i sa Kosova

PODGORIČKA SKUPŠTINA: Stiže 200 Srba iz zapadne Srbije i sa Kosova

06/11/2018 Off By BERB

 

Podgorički mediji najavljuju da će se i pored protivljenja crnogorske Vlade sutra, 7. novembra ipak organizovati svečanost povodom 100 godina od održavanja Podgoričke skupštine i ujedinjenja Crne Gore i Srbije.

 

Organizacija Srpski narod Boke, koja je organizator ove proslave, uputila je crnogorskim medijima pozivnice da 7. novembra dođu u Mediteranski sportski centar u Budvi na “centralnu proslavu jubileja 100 godina od oslobođnja Boke i ujedinjenja Pokoljenja djela sude”. Manifestacija treba da počne u 18 časova.

Mediji saznaju da gostiju sa strane, i poored zabrana, ipak neće faliti. Navode da je planirano da grupa Srba iz zapadne Srbije i sa Kosova dođe u Budvu.

Grupa od oko 200 Srba sa Kosova, uglavnom pripadnika Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, planira da 6. novembra u 23 sata krene u Budvu na proslavu.

Prevoz je organizovan sa četiri autobusa, a o svim tehičkim i ostalim detaljima brine petočlani tim bliskih saradnika gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice Gorana Rakića.(Agencije)♦