SUTRA U BEOGRADU: Rasim Ljajić otvara 56. sajam nameštaja

SUTRA U BEOGRADU: Rasim Ljajić otvara 56. sajam nameštaja

05/11/2018 Off By BERB

 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvoriće 56. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije. Sajam se otvara sutra (6. novembra) na Beogradskom sajmu ( hala 2), Bulevar vojvode Mišića 14.

 

Pored predstavnika domaće industrije nameštaja, na sajmu će ukupno učestvovati više od 500 izlagača iz 45 zemalja.Od 6. do 11. novembra 2018. godine u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4 održaće se 56. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, dok će se od 6. do 10. novembra u hali 5 paralelno odvijati 56. Međunarodni sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije.
Najznačajniji regionalni i evropski događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u Jugoistočnoj Evropi, u novom izdanju ostaje dosledan konceptu kreiran- ja prepoznatljivog vizuelnog i tržišnog identiteta Srbije i regiona.
U halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4 Beogradskog sajma izlagaće više od 500 izlagača iz 45 zemalja, a među zemljama učesnicama su: Italija, Nemačka, Švajcarska, Austrija, Švedska, Turska, Češka, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, BJR Makedonija, Crna Gora, Poljska, Ru- munija, Slovenija… Domaći posetioci imaće priliku da se u Beogradu upoznaju sa novim i najatraktivnijim dizajnerskim rešenjima i sagledaju novitete koje su do sada mogli da vide samo na najpoznatijim svetskim sajmovima.
Kao učesnici na sajam vraćaju se brojne renomirane kompanije, što potvrđuje kvalitet mani- festacije i činjenicu da Beogradski sajam nameštaja predstavlja regionalni centar u oblasti proizvod- nje i plasmana nameštaja. Tako će posetioci imati priliku da vide nagrađivane proizvode italijanske kompanije Elica, WOAK iz Švajcarske, a među izlagačima su i svetski poznati Ton, Natuzzi, si- nonim za komfor italijanskog stila i brojne druge kompanije.
Zvezde domaće i regionalne dizajn scene pružiće posetiocima sajma uvid u nove i najpopularnije trendove u sferi dizajna nameštaja u regionu. Svoje proizvode okrenute inovacijama predstaviće kompanija Prostoria iz Hrvatske, Gazzda iz Sarajeva, mladi brend Rinocca iz Skoplja, kao i srps- ko-slovenački Hard Stuff baziran u Beogradu.
Na Sajmu nameštaja predstavlja se izuzetan program domaćih izlagača: Simpo, GIR, Plus Minus studio, Extraform, Catra Home Fashion, Atlas, Flame Furniture, studio Dsignedby, Hookl und Stool, Wood Mood Design…
Vrhunac manifestacije kako za izlagače tako i za sam događaj predstavlja dodela nagrade Zlatni ključ za najkvalitetnija i inovativna rešenja u ovogodišnjoj produkcija(Press Sajam).♦