NARODNI MUZEJ: Brnabićeva otvorila Digital Desing salon

NARODNI MUZEJ: Brnabićeva otvorila Digital Desing salon

29/10/2018 Off By BERB

 

 

Ranka Čičak

 

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić danas je u Beogradu u Narodnom muzeju održan „Digital, Life, Design” Salon (DLD). Okuplja globalne lidere i predstavlja digitalne inovacije našeg vremena u oblastima virtuelne realnosti, digitalne edukacije, umetnosti, dizajna i gejminga.

 

DLD je međunarodna platforma koja okuplja uticajne ljude iz celog sveta, koji svojom kreativnošću, radom i istraživanjima kreiraju promene.

Obraćajući se prisutnima Brnabićeva je rekla da je velika čast za našu zemlju što se DLD salon održava u Srbiji:

“Kreativnost, inovativnost, inventivnost i genijalnost ključni su za naš razvoj, a na konferencijama kao što je DLD promovišemo srpski talenat i inovacije u zemlji i svetu. Digitalne i kreativne industrije omogućavaju nam da zaobiđemo nasleđene probleme, zastarele infrastrukture i politike i da se globalno takmičimo na svetskom nivou”.

Predstavila je najvažnije rezultate postignute u poslednjih 15 meseci u reformi obrazovanja, kao i investicije u inovacionu infrastrukturu i istakla da su “kreativne industrije, digital i IT upravo one oblasti iz kojih možemo generisati novi ekonomski rast“.

Pomenimo da je DLD Salon deo čuvene nemačke izdavačke kuće Hubert Burda Media, a osnovala ga je Steffi Czerny, koja je objasnila šta je presudno uticalo da baš Srbija i Beograd budu domaćini ovogodišnjem Salonu:

“U Srbiji osećam onaj pionirski duh iz perioda začetka razvoja interneta u Silikonskoj dolini i Tel Avivu. Usmerenost, strast, odlučnost, posvećenost, pozitivan duh i želja preduzetnika, ali i naučnika i predstavnika Vlade da zajedničkim naporima iskoriste jedinstvenu priliku i prednosti digitalizacije, uverili su me da Srbija neće biti slepa tačka na globalnoj digitalnoj mapi sveta, već naprotiv, izvorište njegovog razvoja“, istakla je Czerny.

Više od 200 gostiju iz celog sveta koji učestvuju na DLD Salonu, pored učešća na konferenciji, imaće prilike da obiđu i upoznaju se sa uspešnim srpskim IT kompanijama, ali i kulturnim znamenitosti Beograda.

Među učesnicima konferencije se nalaze i naši najpoznatiji stručnjaci iz oblasti digitalne industrije.♦