SNS PROSLAVILA SVETA PETKU: U Srbiji nikada nećemo sprečavati tuđe mišljenje

SNS PROSLAVILA SVETA PETKU: U Srbiji nikada nećemo sprečavati tuđe mišljenje

27/10/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Najveća stranka u Srbiji – SNS koja slavi deset godina postojanja, proslavila je danas svoju slavu – Sveta Petku.

U ime stranke Milenko Jovanov je rekao da je temelj koji je udario Aleksandar Vučić čvrst i da se na njemu gradi Srbija budućnosti. To omogućuje jaka ekonomija:
“Nacionalno dostojanstvo koje ponovo imamo nam sve to omogućuje. Zato danas kada obeležavamo pobede i stradanja cenimo ono što su uradili drugi narodi koji su prvo svoju zemlju uredili, pa postali svesni svoje snage i ugleda. Moramo da odbanimo pravo građana Srbije da sami odlučuju ko će biti vlast a ko opozicija, kako žele da Srbija izgleda. To su pravo naši preci osvajali na teži način. Mi to osvajamo olovkom. Ne dozvoljavamo da neki drugi odlučuju šta je dobro za nas.
Slavu je prisutnima čestitao i predsednik stranke Aleksandar Vučić. Novinari su to iskoristili da postave pitanja. Pink i Studio B su se po običaju zanimali za opoziciju. Vučić nije hteo da odgovara na takva pitanja. Odgovorio je na pitanje o odnosima sa Crnom Gorom i najnovijeg događaja:
– Naši odnosi i naše reakcije treba da budu takve da se ne mešamo u tuđe stvari. Ipak ne mogu da razumem da se sprečavaju drugi pogledi.To što mediji objavljuju o Crnoj Gori, ako je tačno – čudno je. Mi u Srbiji nikada nećemo sprečavati tuđe mišljenje.
Na pitanje o najnovijim klevetama koje na račun Srbije stižu iz Hrvatske Vučić odgovara da mu je žao ljudi koji svoju slavu pokušavaju da steknu na negaciji zločina nad Srbima devedesetih godina i u toku Drugog svetskog rata.
– Za nas je važno da ne šaljemo takve poruke i da poštujemo sve žrtve ratova, a da ne damo da se unižavaju srpske žrtve. U zagrebačkom Globusu kažu da će morati Hrvatska na drugačiji način da tretira narastajuću snagu Srbije. Istina je da Srbija napreduje, da sama donosi svoje odluke. A nije lako osvojiti poziciju nezavisnosti države u 21 veku. Narodčito kad je ona mala, ima sedam miliona stanovnika i sve manju teritoriju.♦