NOVI SAD: Zajednička sedenica vlada Srbije i Vojvodine

NOVI SAD: Zajednička sedenica vlada Srbije i Vojvodine

26/10/2018 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Nenad Čanak i Aleksandra Jerkov izgubili su adute da pitaju gde su vojvođanske pare. Na današnjoj sednici Vlada Srbije i Vojvodine rečeno je da Vojvodina u ukupnim investicijama države učestvuje sa 7 posto. Ovo je bila treća sednica dve vlade u protekle dve godine.

Ana Brnabić je rekla novinarima da su ove sednice korisne jer se na vreme može dogovoriti plan ivestiranja:
– Osim toga može da proverimo šta smo u kom trenutku uradili. Pred dve goine Vlada je obećala 1,8 milijardi investicija. U ovom trenutku investirano je 994 miliona, a u toku je još 807 miliona. Tako smo ispunili obećanje o 1,8 milijarde.

U toku iduće godine investiraće se 1 milijarda i 200 miliona, a tu nisu uračunate bolnice.
Premijerka se setila 2006. godine kada su novine objavile investiciju za izgradnju naučno tehnološkog parka. Godine su prolazile i – nšta. Danas kada je ona premijer Park se dovršava i biće otvoren do kraja decembra.

Na pitanje novinara o mogućoj 21 investiciji, Premijerka odgovara da bi to donelo 2 milijarde i 6 hiljada radnih mesta. Predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću i Premijerki vojvođanski novinari postavili su pitanje o proslavi 100 godišnjici ujedinjenja Vojvodine sa Srbijom. Ana kaže da je Vojvodina preuzela organizaciju i da je ova proslava veoma važna:
– Sve će se organizovati u Vojvodini, a održaće se i zajednička sednica Vlada Srbije i Mađarske. Tako će se pokazati dobri odnosi dve zemlje. Već je rečeno da su nacionalne manjine u Vojvodini srećnije od manjina u celom svetu. Jer, Vojvodina ima najbolju politiku prema manjinama ne samo u Srbiji već i u svetu.

Postavljeno je i pitanje o novoj zgradi RTV. Mirović kaže da će ona biti gotova do kraja iduće godinde, a da je najteže i najosetljivije preseljenje postrojenja u novu zgradu. U staroj zgradi postavićese Muzej dvadesetog veka.♦