POLICAJAC GORAN KOVAČEVIĆ IZAŠAO IZ BOLNICE

13/02/2015 Off By

Prisećajući se događaja od 11. februara, kada je sa kolegama Milošem Đorđićem (1987) i Miloradom Dejanovićem (1989) pokušao da spreči P. L. da zapali ulaznu rampu Parking servisa, Kovačević ističe da su zahvaljujući brzoj intervenicji i međusobnoj pomoći njih trojica uspeli da spasu jedni druge i spreče širenje vatre


policajac

Policajac Goran Kovačević

Biro za saradnju s medijimna MUP-a

POLICAJAC Goran Kovačević (1976) koji je povređen kada je P. L., nezadovoljan što su mu radnici Parking servisa odneli vozilo, polio i zapalio rampu ovog preduzeća na Starom sajmištu uspešno se oporavlja. On je napustio bolnicu, dok je njegov kolega Milorad Dejanović još po nadzorom lekara na Vojnomedicinskoj akademiji.
Prisećajući se događaja od 11. februara, kada je sa kolegama Milošem Đorđićem (1987) i Miloradom Dejanovićem (1989) pokušao da spreči P. L. da zapali ulaznu rampu Parking servisa, Kovačević ističe da su zahvaljujući brzoj intervenicji i međusobnoj pomoći njih trojica uspeli da spasu jedni druge i spreče širenje vatre.
– Oko 19.30 dobili smo preko radio veze poziv da se na platou Parking servisa nalazi lice sa flašom benzina i upaljačem u ruci. Odmah smo se uputili tamo i zatekli smo osumnjičenog. Kada smo mu prišli počeo je da nas posipa benzinom. Pretio je da će nas zapaliti. Pokušali smo da mu oduzmemo flašu i upaljač, ali je on upalio vatru. Izgledalo je kao da je bacač plamena. Potom je počeo da poliva sebe benzinom i tom prilikom sam skočio na njega i oborio ga na zemlju“ prepričava Kovačević strašan događaj.
Policajac Goran Kovačević je 14 godina radio u Interventnoj brigadi 92 i nije mu prvi put da mu je život bio u opasnosti. Ipak, tokom ove intervencije, posebno je bio zabrinut za mlade kolege.
– Čast mi je što radim sa tim mladićima. Čestitam im na njihovoj hrabrosti, profesionalnosti i pribranosti. Isto to mogu da kažem i za kolege iz PS Novi Beograd sa kojima radim i koji su se, čim su čuli preko stanice šta se dešava, munjevito stvorili na licu mesta da nam pomognu“ – rekao je povređeni policajac.
Hrabri policajac je istakao da je smisao policijskog posla upravo u tome da se građani osećaju bezbednije i da u svakom trenutku mogu da se oslone na policiju.
– Građani treba da se, ako imaju neki problem, slobodno obrate uniformisanom licu. Policije treba da se plaše samo oni koji imaju problem sa zakonom, nikako pošteni sugrađani“ ističe Kovačević.
Kovačević je izrazio zadovoljstvo jer radi u policiji sa ljudima koji su spremni u svakom trenutku da priskoče u pomoć, što su mu kolege i delom pokazale te večeri tokom intervencije.
– Ovo nisu moje jedine povrede, bilo je toga dosta u karijeri, ali nadam se da više neće, valjda će prestati. Ipak, svaki policajac mora da se suoči sa tim – to nam je sastavni deo posla“ – rekao je Kovačević i dodao da je izbor posla bio njegov.
– Ako smo obukli uniformu, stavili značku, pištolj za opasač, onda znamo da nam je opasnost sastavni deo posla, svesni šta i zašto to radimo. Policija se ne bavi nekim običnim poslom, mi smo tu da pomognemo ljudima, zbog toga nosimo uniformu“ zaključuje Kovačević.<


DOGAĐAJI

dnevniSAOPŠTENJE MINISTARSTVA KULTURE I INFORMISANJA: PREKRŠAJNI POSTUPAK PROTIV VIŠE DNEVNIH LISTOVA

Pokrenut prekršajni postupak protiv odgovornih lica u dnevnim listovima Politika, Naše novine, Alo, Kurir, Informer, Danas, Večernje novosti

sajam-turizma-u-beograduBEOGRADSKI SAJAM: OD 19 DO 22 FEBRUARA ČETIRI MANIFESTACIJE

Zemlja partner Sajma turizma su arapski emirati iz Arapskog zaliva sa svojih 7 emirata. Očekuje se više od

medijiAPR: NOVI REGISTAR JAVNIH GLASILA

Uspostavljanjem novog registra biće obezbeđena javnost podataka i dokumenata o pravnim i fizičkim licima koja imaju više od

crkvaLJUBLJANA: PROTEST ZBOG NAJAVE RUŠENJA CRKVE U PRIŠTINI

Osamdeset učesnika međunarodne konferencije iz 24 zemlje, među kojima su i poslanici iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine