ŠVERC: Uhapšen carinik na prelazu Kelebija

ŠVERC: Uhapšen carinik na prelazu Kelebija

16/10/2018 Off By BERB

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su carinskog službenika G.I. (1974) i još dve osobe osumnjičene da su izbegavanjem carinskog nadzora prokrijumčarile robu iz Mađarske u Srbiju.

 

Po nalogu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, G.I. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se uhapšenima P.T. (1960) i S.K. (1974) na teret stavlja krivično delo krijumčarenje.

Sumnja se da je G.I., iskoristivši svoj službeni položaj i ne obavljajući svoju službeni dužnost, na graničnom prelazu Kelebija, omogućio osumnjičenima P.T. i S.K. da u putničkim vozilima prenesu raznu robu iz Mađarske u Srbiju, bez prijavljivanja, carinjenja i plaćanja carinskih i drugih dažbina za tu robu.

Osumnjičeni su uhapšeni neposredno nakon izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu(Press MUP).♦