SKUPŠTINA SRBIJE: Balša Božović pita – neka nam kažu koji su to opozicionari opasnost po Srbiju?

SKUPŠTINA SRBIJE: Balša Božović pita – neka nam kažu koji su to opozicionari opasnost po Srbiju?

09/10/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Neki poslanici u Skupštini Srbije reagovali su na diskusiju Marka Parezanovića na nedavno 0držanom bezbednosnom forumu. Najradikalnije pitanje postavio je Balša Božović:

– Marko Parezanović, visoki funkcioner BIA rekao je da je najjača pretnja Srbiji prikrivena od delovanja spoljnog faktora koje koriste specijalne službe i zlouptrebljavaju pojedince iz opozicije, političkih partija, medija i deo nezavisnog sektora i sindikata. Neka nam kažu koji su to opozicionari opasnost po Srbiju u kojim se strankama oni nalaze, da li se prisluškuju, da li se prate? Želim da znam zašto se premijerka prećutno saglasila sa njim. Građani imaju prava da znaju zašto vladajući režim upotrebljava ovakav način borbe prema opoziciji, jer je jasno da on vraća u devedesete godine.
Drugo pitanje Božovića optužilo je Natašu Krivokapić, tužiteljku Višeg tužilaštva, koja je postupala u predmetu Sava mala i Helikopter i sve zataškala. Namerno je zataškala i krivičnu prijavu protiv Nikolem Šešelja koji je pretio smrću Đorđu Žujuviću i obećavao pare onome koji ga ubije:
– Ona je rekla da je izgubila tu krivičnu prijavu. Pitam zašto se ona još uvek nalazi na tom mestu? Đorđe Žujović je inače zaposen u ovoj Skupštini pa bi bilo solidarno da ga podržite. Preti mu se smrću javno, a Krivokapićeva kaže da je zaturila predmet.


Poslanik Jovan Jovanović pita o kakvim je to službama radi koje je pominjao Parezanović kada su odnosi sa zemljama svih veliki službi u najvećoj ljubavi? Pitam takođe koji su to opozicioni političari , mediji, nevladine organizacije i sindikati meta prikrivenog delovanja ovih službi. Mislim da bi BIA trebalo da se pozabavi onima koji imaju stvarnu moć u državi u poslednjih šest godina, a neki mnogo duže, a ne onima koje vlast naziva žalosnim ostacima opozicije. Zanima me zašrtti o su naši najveći državni zvaničnici pristali da učestvuju na skupu koji je organizovala jedna do sada nepoznata organizacija – Nacionalna avangarda. Da rezimiram: izjava Parezanovića neodoljivo podseća na retoriku devedesetih godina. Njegove reči mogu da se svate kao pretnja svima onima koji misle drugačije od aktuelne vlasti, a to je nedopustuvo. Pitam direktora BIA hoće li neštio preduzeti po pitanju ove izjave.
Jovanović komentariše informacije da će država ovog meseca prodati Tanjug:
– Prodaće pravno nepostojeću agenciju a pošto ona nema imovinu, već samo dugove, na prodaju ide samo brend. Zanima me kada će se znati detalji prodaje? Koliko sredstava Tanjug prima iz države, koliko od državnih institucija i koliko duguje državnim organima za nenaplaćene poreze i konačno kojom imovinom raspolaže i na osnovu čega.


Posle duge svađe sa Vjericom Radetom koja se pohvalila da je Šešelj prvi u Srbiji razobličio Boška Obradovića kao Ljotičevca, Obradović je odgovorio:
– Razumem SRS, ali ne razumem zašto se pravi opozicija kada stalno napada opoziciju, a brani vlast?
– Već dve ipo godine napada kolege iz opozicije a ne sme Vučića. Očito imju direktan dogovor o nenapadanju, a odnosi između Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića imaju odrešenu novčanu nakadu za čutanje. Kakva su Radikali opozicija kad ne smeju da napadaju vlast? Lako je napadati Obradovića.Hajde gospođo Radeta da pomenemo Aleksandra Vučića, njegovog brata, njegove kumove, njihov lopovluk, njihov kriminal. Čutite gospođo Radta, čutite svi vi Radikali. Ako ste jaki, napadnite vlast, progovorite istinu o njoj. Napadnite jednom za ove dve ipo godin i Aleksandra Vučića.♦