KONKURS: Galerija Jazz Bar Centra – poziva umetnike

KONKURS: Galerija Jazz Bar Centra – poziva umetnike

07/10/2018 Off By BERB

Galerija Jazz Bar Centra nalazi se na pešačkoj udaljenosti (100 metara) od glavnog gradskog trga i Narodnog pozorišta u Knez Mihajlovoj ulici br.6, na III spratu zgrade .

 

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane umetnike kao i studente umetničkih škola i fakulteta. Umetnici mogu konkurisati sa crtežima, slikama, grafikama, fotografijama, digitalnim grafikama, skulpturama performansima… Konkurs je otvoren do daljnjeg.

“Umetnikov otisak” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj ovog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.

Cena izlaganja za period od 14 dana je 4.500 rsd, a za period od mesec dana 8.000 rsd. Plaćanje kotizacije se vrši, samo ako prođete žiriranje.

Radno vreme Jazz Bar Press Centra je svakim danom od 8 časova do ponoći, petkom i subotom i do 3 časa posle ponoći, a nedeljom od 17 časova do ponoći. Otvaranja izložbi održavaće se petkom u 19 časova. Program centra vikendom od 22 časa su koncerti autorskih bendova.

Svi zainteresovani umetnici treba da posalju prijavu na mail: [email protected], sa naznakom: “Prijava na konkurs za samostalno izlaganje u “Jazz Bar Centru”. Rezultate žiriranja umenik će dobiti na mail koji je naveo u prijvi najkasnije 10 dana nakon prijavljivanja na konkurs.

Prijava treba da sadrži sledeće podatke:
1. Ime i prezime autora
2. Mesto prebivališta
3. Broj radova sa kojim konkurišete i njihova tehnika ( crtež, slika, grafika, dig. grafika,fotografija, dizajn, strip,ilustracija, …)
4. Nazivi dela i njihove dimenzije
5. Fotografije svojih radova ( od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi)
6. Kratku biografiju koja obavezno treba da sadrži kontakt podatke izlagača ( Molimo Vas da biografija bude u Word formatu, da bude na latiničnom pismu i da sadrži pravilno ispisane sve slovne karaktere kao što su š. č, ć, ž… Poželjno je poslati i biografiju na Engleskom jeziku)

Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije. Rezultati će biti dostavljeni na email adresu koju izlagač navede u prijavi.

Radovi, ukoliko prođu žiriranje, moraju biti OPREMLJENI za izlaganje. ( Uramljeni ili kaširani sa jednom zakačkom na sedini rada, tako da mogu odmah da se okače). Galerija poseduje sajle za kačenje radova i galerijsko osvetljenje.

Organizatori izložbe obezbeđuju prostor za izlaganje, kačenje radova, medijsku promociju, dizajn i stampu jednog plakata i dizajn kataloga u elektronskoj formi.

Organizator ne snosi troškove nadoknade štete, ukoliko dođe do oštećenja radova, a oni nisu adekvatno i kvalitetno opremljeni za izlaganje.( stabilne zakačke, dobro fiksirane, ovo se naročito odnosi na clips ramove, čije su zakacke prilično nestabilne i lako spadaju).

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Umetnički savet čine:

Ana Marinović – dipl. grafičar ( član ULUPUDS-a)
Edvina Romanović – Hudeckova – mr likovnih umetnosti
Igor Markišić – master na odseku grafika i knjiga
Milena Mitrović – dipl.graficki dizajner i MA visual design-a♦